Kennisplatform voor noord holland

Intratone: Toegang makkelijk en veilig geregeld

Geplaatst op 9 oktober 2023

Intratone is een toonaangevende fabrikant van draadloze gsm-deurintercom technologie, waardoor vastgoedbeheerders de touwtjes weer in handen krijgen. Het bedrijf richt zich op de woningmarkt, waarbij huurders en vastgoedbeheerders centraal staan. Wij spraken met Jasper Nijland, Marketing Manager Benelux bij Intratone.

Hoe zit het Intratone systeem precies in elkaar?
Jasper: “Onze intercom- en toegangssysteem is gebaseerd op het mobiele netwerk. Hierdoor is ons systeem draadloos en kan het gekoppeld worden aan de mobiele telefoons van de gebruikers. Hierdoor kunnen zij op afstand en op elke plek via hun telefoon communiceren met degene die aanbelt en besluiten de deur open te doen. De veiligheid neemt daarbij toe door de ingebouwde camera in het bedieningspaneel.”

Doordat het systeem draadloos is, is er dus geen gedoe met kabels? “Precies! Doordat er geen kabels hoeven worden aangelegd, scheelt het enorm in de installatietijd en de daarbij behorende kosten. En kabels kunnen, door bijvoorbeeld vocht in de muren of ongedierte, uiteindelijk stuk gaan. Met Intratone heb je daar allemaal geen last van. Het is een efficiënt en duurzaam systeem.”

Hoe gaat de installatie van het systeem in zijn werk bij jullie klanten?
“Eigenlijk gaat het vrij snel en simpel: de installatie wordt aan de muur bevestigd en wordt vervolgens aangesloten op het stroomnet. Daarna wordt het systeem op het aanwezige mobiele netwerk gekoppeld en klaar is kees! Wij maken daarbij gebruik van een groot en flexibel installateurs-netwerk door het hele land. Zij kunnen binnen vier à vijf uur het systeem installeren. Ze kennen onze producten door en door, vanwege onze speciale trainingen. En door onze Plug & Play service krijgt de beheerder een kant-en-klaar systeem dat direct te gebruiken is.”

Kun je meer vertellen over jullie Plug & Play service?

“De beheerder die bij ons het systeem besteld, kan alle data van de gebruikers van het gebouw alvast naar ons sturen. Dan programmeren wij de intercom al van tevoren in. De beheerder hoeft dan dus niet zelf alle namen en telefoonnummers in te voeren. Doordat het systeem realtime in de cloud werkt, kan de beheerder via een speciale managementwebsite op ieder moment gemakkelijk gebruikers toevoegen of verwijderen.”

Wat voor soort klanten bedienen jullie vooral?

“Tachtig procent van onze klanten bestaat uit residentie- of appartementsgebouwen. We werken dan ook veel samen met VvE’s, woningcorporaties, nieuwbouwbedrijven, aannemers en ontwikkelaars. Je ziet dat onze systemen vaak worden gebruikt voor nieuwbouw en renovatiebouw. In de renovatie is het natuurlijk ook handig dat je een eventueel oud bekabelde systeem kunt laten zitten en dat makkelijk en snel kunt vervangen door ons systeem. Een van de vele voordelen van Intratone!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: