Kennisplatform voor noord holland

‘Perfect voor Verenigingen van Eigenaren’

Geplaatst op 6 mei 2021
Intratone: ‘Perfect voor Verenigingen van Eigenaren’

Het best verkochte intercomsysteem in Frankrijk is ruim vijf jaar beschikbaar op de Nederlandse markt: Intratone. Dit merk van het Franse Cogelec is in steeds meer (appartement)gebouwen te zien. “Intratone biedt een perfecte oplossing voor (VvE) Verenigingen van Eigenaren”, aldus Edwin van Reijsen, marketingmanager Intratone Benelux.

“Intratone is een revolutionair intercomsysteem met LCD-displays, dat op afstand en draadloos te beheren is. Verenigingen van Eigenaren hebben vaak problemen met verouderde intercomsystemen en de toegangscontrole tot hun gebouwen. Wij helpen VvE-bestuurders om hun intercom te vervangen zónder hoge aanschafkosten en de aanleg van kabels.”

Veel veiliger

Een traditioneel intercomsysteem is in zo’n vijftien jaar afgeschreven, dan komt de vervangingsvraag aan de orde. “In oudere gebouwen hangt ontzettend veel kabelwerk, echt een achterhaald concept. Elke woning heeft tegenwoordig een goede telefoon- en internetaansluiting: iedereen heeft goed bereik.

Een Europese trend: de samenleving vergrijst, ook in Nederland. “Veel mensen hebben zorg nodig en kunnen soms zelfs niet meer zelf naar de voordeur komen. Wel hebben ook zij altijd een telefoon bij de hand: niet per se een smartphone, maar wel een mobiele telefoon of een vaste telefoonlijn. Onze systeem is toepasbaar voor alle telefoons. Met een smartphone kun je via beeldbellen ook zien wie er voor de deur staat. Maar als je een eenvoudige mobiele telefoon of huistelefoon hebt, kun je gewoon de telefoon opnemen als een bezoeker aanbelt via de intercom en praten met degene voor de deur. Op basis daarvan besluit je of je diegene wel of niet binnenlaat. Je hoeft niet meer naar de deur te lopen om open te doen, dat kan gewoon op afstand: veel veiliger.”

Eenvoudig systeem

Het intercomsysteem werkt ontzettend eenvoudig: voor de meeste mensen is het in één oogopslag duidelijk hoe ermee omgegaan moet worden. “Bij mensen die er echt moeite mee hebben, helpen onze salesmensen een handje. We zijn ook bezig met studentenorganisaties die bij deze doelgroep langs kunnen gaan.”  

De reacties op Intratone zijn louter positief: VvE’s-beheerders roemen het gebruikersgemak. “We hebben meer dan twee miljoen deuren aangesloten in Europa. Woningcorporaties zoals Rijswijk Wonen zijn zo tevreden dat ze nu voor al hun gebouwen met ons willen samenwerken.” De enige doelgroep die niet blij is zijn installateurs. “Voor ons systeem hoeven geen kabels getrokken te worden en het kan ontzettend snel geïnstalleerd worden. Het levert dus geen extra werk op.” Het systeem wordt volledig digitaal beheerd, met een portal waarop beheerders en appartementeigenaren inloggen. Elektronische badges vergroten het gebruiksgemak nog eens. “Nooit meer je ouderwetse sleutel kwijt! Als je deze toegangspas kwijtraakt, kan die onmiddellijk worden geblokkeerd. Net zoals wanneer je je pinpas verliest.” Van Reijsen vervolgt: “Voor de beheerder is dit systeem dan ook een enorme tijdwinner.”

Op afstand de beste

In Frankrijk is het intercomsysteem sinds de start in 2000 razend populair. “Cogelec is beursgenoteerd én marktleider in Frankrijk. Ruim vijf jaar geleden zijn we de Nederlandse markt opgegaan, twee jaar daarvoor de Belgische. Langzaamaan gaan we meer ‘naar boven’ in Europa: in de Scandinavische landen gaat het ook erg goed. We hebben gewoon heel veel innovatiepower.” De vermarkting verschilt wel per land. “De Intratone is écht toegespitst op de Nederlandse markt: wij richten ons vooral op Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. Maar ook veel bedrijven schaffen het systeem aan: zij weten ons te vinden omdat het een individueel toepasbaar systeem dat veilig is en altijd werkt. Je hebt niet meer nodig dan een intercomkastje en een telefoon. Intratone is gewoon op afstand de beste. Ik zie een hele voorspoedige toekomst voor Intratone in Nederland en de Benelux.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: