Kennisplatform voor noord holland

Investeren in personeel via WerkSaam

Geplaatst op 8 november 2021
Nieuwe energie bij werkgevers en werknemers

In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het voor werkgevers soms de vraag hoe ze aan geschikte medewerkers komen. Dit vraagt om een andere kijk op personeel en werving. Steeds meer bedrijven investeren in personeel dat via WerkSaam bij hen terechtkomt. Het koppelen van wensen van werkgevers aan talenten van mensen, is waar WerkSaam Westfriesland voor gaat.

Hierbij gaat WerkSaam nadrukkelijk uit van de eigen kracht van een ieder. Gewoon de juiste persoon op de juiste plaats, waardoor er energie ontstaat bij beiden. Een mooi voorbeeld hiervan was de match die onlangs ontstond tussen Capulus uitvaartkisten en Ghassan.

Een mooie match

Capulus Uitvaartkisten levert uitvaartkisten aan uitvaartondernemingen en bestaat al meer dan tien jaar. Een paar maanden geleden startte het bedrijf met het zelf produceren van uitvaartkisten, in opdracht van kistenfabrikant Unigra. Unigra is koploper waar het gaat om de productie van uitvaartkisten in Nederland. Capulus zet vanuit de productielocatie in Zwaag uitvaartkisten in elkaar.

Capulus kwam met WerkSaam in contact. Samen brachten ze de werkzaamheden in kaart. In dit werk is het belangrijk dat iemand veel van dezelfde handelingen kan verrichten en dit ook leuk vindt. De Nederlandse taal is in eerste instantie minder belangrijk. Daar wil Capulus in investeren. Dit werk kan daarom prima gedaan worden door bijvoorbeeld nieuwkomers.

Zo heeft eigenaar Jim Leidelmeijer nieuwkomer Ghassan in dienst genomen. Ghassan had een uitkering van WerkSaam en sinds kort heeft hij een contract bij Capulus. Ghassan is vier jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen en woont hier nu met zijn vrouw en vier kinderen.

Leidelmeijer: ‘We helpen met de taal’

Leidelmeijer: “We hebben al snel besloten om Ghassan een arbeidscontract aan te bieden. De kwaliteit van zijn werk is goed en hij is heel betrokken. We werken nu aan het optimaliseren van het werktempo. We proberen Ghassan ook te helpen met de Nederlandse taal. Elke dag schrijven we vijf woorden op het bord in de kantine die we samen leren. Ook hebben we een werkinstructie voor Ghassan gemaakt. Deze is in het Nederlands en eronder staat de tekst vertaald in het Arabisch.”

Ghassan: ‘Het is net familie’ 

Ghassan: ”In Syrië heb ik alleen de basisschool gevolgd. Ik heb hier al veel geleerd en hoop bij Capulus nog veel meer te leren. Ook wil ik de Nederlandse taal beter leren. Dat is wel belangrijk om goed te functioneren in de maatschappij. Ik heb veel werkervaring opgedaan in Syrië, maar bijna elke werkgever in Nederland wil dat je de Nederlandse taal goed beheerst en diploma’s hebt. Dat is wel een belemmering. Gelukkig gaf Capulus mij een kans. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Samen gaan we hier een mooi bedrijf van maken. We lunchen hier bij Capulus elke dag samen en dan probeer ik ook Nederlands te praten. Ze helpen me hartstikke goed. We zijn net familie van elkaar.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: