Kennisplatform voor noord holland

Investeringsfonds TechFund One vult gat in de (financierings)markt

Geplaatst op 4 april 2019
Investeringsfonds TechFund One vult gat in de financieringsmarkt

Al meer dan 35 jaar ondersteunt De Breed & Partners innovatieve mkb-bedrijven bij het vinden van financiering. Dankzij deze jarenlange ervaring heeft de organisatie niet alleen zicht op de financieringsbehoefte van mkb-ondernemers, maar ook op de tekortkomingen in het huidige financieringslandschap. “Wij zien een hiaat in de huidige financieringsmarkt. Er is een grote groep innovatieve ondernemers die te klein wordt gevonden voor bestaande investeringsfondsen, maar die het zogeheten friends, family and fools niveau ontstegen zijn. Voor deze bedrijven is er nu TechFund One”, legt fonds manager Peter van Meersbergen uit.

Van ondernemer naar investeerder
Alles is in huis om het TechFund tot een succes te maken. Zo beschikt de Breed & Partners over de technologische kennis en Investormatch over de financiële. Daarnaast hebben de achttien investeerders die zijn aangesloten bij TechFund One stuk voor stuk een achtergrond als succesvol ondernemer. Een groot voordeel volgens van Meersbergen: “Daardoor beschikken zij als geen ander over de expertise op het gebied van ondernemerschap.”

Kansrijke proposities
Zowel hardware- als softwarebedrijven kunnen een financieringsaanvraag tussen EUR 100.000 en EUR 250.000 indienen bij het fonds. Cases die voldoen aan de gestelde voorwaarden, zoals schaalbaarheid en een IP worden vervolgens gefinancierd in samenwerking met het netwerk van financieringsplatform Investormatch, onderdeel van De Breed & Partners. Er wordt gestreefd naar een portfolio van tien tot twaalf tech-bedrijven in de komende vier jaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: