Kennisplatform voor noord holland

Je business in de spotlights

Geplaatst op 15 april 2021
Je business in de spotlights

Energiezuinig, milieuvriendelijk én vooral mooier. Waarom zou je nee zeggen tegen een oplossing die je business niet alleen veel geld scheelt, maar die je business letterlijk en figuurlijk in een beter licht zet?

Joke en Piet Beers van de Artfarm in Heerhugowaard hebben absoluut kijk op wat mooi is. Logisch: al sinds 2007 organiseert het echtpaar kunstzinnige workshops, verhuren ze ateliers en houden ze kunstexposities. Joke Beers is zelf ook kunstenares: ze maakt beelden. En toch hadden ze een buitenstaander nodig die hen liet zien hoe ze alle kunstwerken in de Artfarm in een mooier licht konden zetten. “Het led-lichtplan voor ons bedrijf dat Dion Sankar van DS Project Management voor ons bedacht was een absolute eyeopener. En een soort toevalstreffer. We zaten al een tijdje te denken om op de Artfarm energiezuinige maatregelen te treffen en ik was aan het zoeken naar een betaalbare oplossing. Ik dacht aan zonnepanelen, of iets met aardwarmte”, vertelt Piet Beers. Maar alle snelle veranderingen in die markt en de enorme keuze aan aanbieders van zonnepanelen weerhielden hen ervan om concrete stappen te zetten.

Tot ze Dion Sankar spraken. “Hij vertelde dat die hypertechnologische vondsten waar ik mijn zinnen op had gezet zomaar nog jaren zouden kunnen duren, zeker als ik ook nog wilde dat zo’n oplossing betaalbaar moest zijn. Waarom ging ik niet direct aan de slag met ledverlichting? Ook best een investering, maar wel eentje waarvan je direct zichtbaar en financieel profijt hebt.”

Led there be light

Van de 120 tl-buizen op de Artfarm stamden er nog een aantal uit de jaren zeventig. Alleen al het vervangen daarvan was een operatie op zich. Sankar ging met Joke en Piet Beers om tafel. “Waar wilden we nou precies licht hebben? Daarbij nam hij de uitstraling van het pand – de Artfarm is gehuisvest in een voormalige melkveehouderij – mee in zijn uiteindelijke lichtplan. Met industrieel ogende armaturen en gebruikmakend van de natuurlijke lichtinval in de ruimtes heeft hij voor ons een ideale oplossing gecreëerd”, vertelt Piet Beers. “De dubbele tl-balken hebben overal plaatsgemaakt voor mooie, sfeervolle lampen die veel beter passen bij ons bedrijf én die maar een fractie van de energie verbruiken. Absoluut win-win.”

Ook liggen er sinds eind februari 64 zonnepanelen op het dak van de open kapschuur en heeft DS Project Management de meterkast helemaal vernieuwd om de aansluiting op het stroomnet optimaal te realiseren. Die zonnepanelen voorzien straks voor 90 tot 95 procent in de energiebehoefte van de Artfarm. “Van het aardwarmte-idee ben ik voorlopig afgestapt. Waarom zouden we nog langer wachten? We leven en werken nu. Milieuvriendelijk, energiezuinig én goed voor onze business. Zo’n kans laat toch geen enkele ondernemer schieten?”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: