Kennisplatform voor noord holland

Jongeren en organisaties gezocht voor ‘Gouden Kans project’

Geplaatst op 3 december 2019
Gouden Kans project

Met de lancering van het ‘Gouden Kans Project’ is de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Noord-Holland Noord gestart. Het Gouden Kans Project is een uniek initiatief voor de jongeren in onze regio. Jongeren krijgen een kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken. Jongeren en organisaties kunnen zich nu aanmelden op www.goudenkansproject.nl. Voor de eerste groep die start in januari zijn 25 Gouden tickets beschikbaar.

Voor wie?
Het Gouden Kans project is voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende 6 maanden, 20 uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld een tussenjaar hebben en zoeken naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of werk zoeken en extra vaardigheden willen leren.

Kans voor jongeren hun talenten te ontwikkelen
Jongeren doen in het gouden kans project in zes maanden tijd de meest bijzondere werkervaring op met een ‘goed gevoel project’. Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en zichzelf beter te leren kennen. Vervolgens volgen ze een inspirerend workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tenslotte zetten ze zich bij verschillende organisaties samen met andere jongeren in voor een maatschappelijk project. Zo kunnen ze van elkaar leren. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.

Betrokken organisaties
Het Gouden Kans Project is een project van de gemeente Alkmaar, dat voor de regio Noord Holland Noord wordt gecoördineerd door het RPAnhn. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Parlan en Calibris. Met deze organisaties hebben we een goede mix voor wat betreft de inhoud van het programma en begeleiding voor een brede doelgroep jongeren. Het wordt uitgevoerd van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2021. In die tijd kunnen 8 groepen van 25 jongeren deelnemen in de regio Noord Holland Noord. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW.

Oproep
Ben of ken jij jongeren die mee zouden willen doen aan ons programma? Op maandag 16 december a.s. organiseren zij een informatiemiddag. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden op: www.goudenkansproject.nl/vraag-gouden-ticket-aan. Zij zoeken nog organisaties met een sociale of duurzame uitdaging waar zij een team van jongeren aan kunnen koppelen. Kijk voor meer informatie op www.goudenkansproject.nl/voor-organisaties

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: