Kennisplatform voor noord holland

Juweliers na 10 jaar weer in opmars

Geplaatst op 5 september 2022
Juweliers na 10 jaar weer in opmars

Juweliers schitteren weer in het straatbeeld! Na een aantal magere jaren en het faillissement van Siebel (in 2014), is voor het eerst in tien jaar een stijging te zien van het aantal juweliers in Nederland. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat er in 2021 15 nieuwe juweliers zijn bijgekomen. Nederland telt momenteel 1.605 juweliers.

De afgelopen jaren verdwenen steeds meer juweliers uit het straatbeeld. Tien jaar geleden telde Nederland nog 2.085 juweliers. Nu zijn dit er 1.605, een daling van 23%. Vooral in 2015 daalde het aantal juwelierszaken hard: mede door het faillissement van Siebel sloten 150 juwelierszaken dat jaar hun deuren. Nu lijkt het tij te keren. Voor het eerst in 10 jaar is er weer een groei te zien van het aantal juweliers in Nederland. Je kunt in Nederland nu terecht bij 1.605 juweliers. 39% van deze winkeliers is zelfstandig.

Grootste toename in Zuid-Holland

De grootste toename is te zien in de zuidelijke provincies. In Zuid-Holland steeg het aantal juweliers dit jaar met 5. Ook in Zeeland, Gelderland en Utrecht kwamen er juweliers bij. 3 per provincie. Alleen in Noord-Brabant daalde het aantal, 10 juweliers zaken sloten hun deuren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: