Kennisplatform voor noord holland

Kelly Weekers lanceert eigen app gericht op mentale gezondheid

Geplaatst op 15 maart 2023
Kelly Weekers lanceert eigen app gericht op mentale gezondheid

Kelly Weekers heeft vandaag haar eigen app gelanceerd. De ‘Happy Life Hacks’- app biedt praktische handvatten die gebruikers helpen om positief te denken en meer voor zichzelf te kiezen. Het uiteindelijke doel is hen te helpen hun mentale gezondheid te versterken en daardoor lekkerder in hun vel te zitten. De app is een verlengstuk van Kelly’s succesvolle boeken ‘De Kracht van Keuze’ en de ‘Happy Life reeks’ waarvan zij meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Uitgangspunt van de app is journaling, het op een gestructureerde manier bijhouden van een soort dagboek. Een gewoonte die Kelly zelf al jarenlang toepast en een wetenschappelijk bewezen effect heeft op de mentale gezondheid.

Kelly Weekers is op een missie om anderen te helpen te blijven kiezen voor wat hen gelukkig maakt, zodat zij meer positiviteit, zelfvertrouwen en rust ervaren. Binnen haar nieuwe app is journaling één van de belangrijkste methodes die hiervoor wordt ingezet. Journaling is een techniek uit de positieve psychologie die mentale gezondheid vergroot. Kelly maakt journaling laagdrempelig en praktisch door de gebruiker in de app elke ochtend en avond 3 specifieke vragen te laten beantwoorden. Hierdoor wordt op een simpele maar zeer effectieve wijze elke dag gewerkt aan thema’s als dankbaarheid, focus, omdenken en mindfulness wat zorgt voor meer mentale veerkracht. De kracht van journalen zit naast het type vragen in de regelmaat. Door de opzet van Kelly’s app is het makkelijker dan ooit om elke dag een journal bij te houden en vast te houden aan deze gezonde routine.

Wetenschappelijk bewezen effectief

Er is wetenschappelijk aangetoond dat journaling helpt om je beter te voelen en stress te verminderen, iets waar grote behoefte aan is in onze huidige wereld vol overprikkeling. Kelly legt uit hoe dit er in de app uitziet: ‘Ik laat de gebruikers zien wat ik elke ochtend en avond opschrijf in mijn journal. Dit doe ik al jaren, maar heb ik nooit eerder met iemand gedeeld. Journalen heeft mijn mentale gezondheid een enorme boost gegeven en ik hoop dat ik door het delen van alles waar ik mee bezig ben, maar ook tegenaan loop, anderen kan inspireren om dit ook voor zichzelf te doen. Binnen mijn app doen we het écht samen. Daarnaast deel ik mijn inspiratie van de dag, de challenge waarop ik mij die maand richt en vind je in de app ook mijn luisterboeken. Mijn missie is ingewikkelde psychologische principes praktisch toepasbaar te maken voor iedereen, hoe druk iemands leven ook is, omdat ik iedereen het positieve effect gun. De Happy Life Hacks app wordt daarmee een verlengstuk van mijn boeken en coaching: een eenvoudige tool waarmee ik anderen elke dag op een simpele en effectieve manier aan de slag kan laten gaan met mijn methode en hen zo kan helpen met het creëren van een leuker leven.”

Binnen een dag al 4000 downloads

Er blijkt een duidelijke behoefte aan de app, want binnen één dag is de app al meer dan 4.000 keer gedownload en ontving deze honderden positieve reviews. Naar verwachting zal de app in de komende dagen toenemen tot 10.000 gebruikers. De app is in het Nederlands beschikbaar, maar wordt op korte termijn ook in het Engels gelanceerd. De app (€19,99) is vanaf nu te downloaden via de Apple Store en Google Play Store.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: