Kennisplatform voor noord holland

KNAC organiseert symposium over mobiliteit en duurzaamheid

Geplaatst op 7 maart 2023
KNAC organiseert symposium over mobiliteit en duurzaamheid

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) bestaat 125 jaar. Al vanaf het begin van zijn bestaan is de KNAC nauw betrokken bij de ontwikkeling van de automobiliteit. Ook nu nog steeds en daarom organiseert de KNAC een symposium met de titel ‘Energie in automobiliteit’. Het symposium vindt plaats op 23 maart a.s. in het Louwman Museum in Den Haag.

De KNAC was al betrokken bij de eerste wegenverkeerswet in Nederland, maar ook bij de oprichting van de FIA – de Fédération Internationale de l’Automobile. Sindsdien is de vereniging altijd nauw betrokken gebleven bij de ontwikkeling van de automobiliteit. De laatste jaren worden die ontwikkelingen echter vooral door verduurzaming en het terugdringen van de CO2-uitstoot bepaald.

Het is echter de vraag of daarbij alle opties en (on)mogelijkheden wel worden meegenomen in de besluitvorming van overheden. Luisteren die wel naar de consument? Als autoclub denkt de KNAC juist vanuit de consument; een invalshoek die – volgens de KNAC – nogal een ondergeschoven kindje is. Daarom organiseert de KNAC een symposium met de titel ‘Energie in automobiliteit’.

Het symposium ‘Energie in automobiliteit’ vindt plaats op donderdag 23 maart 2023 om 13.30 uur in het Louwman Museum in Den Haag en wordt geleid door journalist en presentator Bas van Werven.

Het symposium bestaat uit vier onderdelen. Ten eerste verwoordt Petrouschka Werther, directeur duurzame mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het standpunt en de nieuwste inzichten van de overheid. Vervolgens is er een forumdiscussie met diverse sprekers uit de wetenschap en energiesector. Daarna geeft het e‑raceteam van de TU Eindhoven een presentatie. Frits van Bruggen is de slotspreker namens de RAI.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: