Kennisplatform voor noord holland

Opening Leefstijlcentrum Haaglanden

Geplaatst op 1 juni 2023
Opening Leefstijlcentrum Haaglanden

Donderdag 31 mei 2023 vond de opening plaats van Leefstijlcentrum Haaglanden. Dit nieuwe multidisciplinaire centrum in Den Haag verbindt diverse vakgebieden gerelateerd aan lichamelijke- en mentale gezondheid: sport en beweging, fysiotherapie, voeding, leefstijlinterventie en -coaching. Zo biedt het een totaalaanbod om een algehele gezonde leefstijl te creëren en te behouden. 

Een bredere kijk op gezondheid

Leefstijlcentrum Haaglanden is opgericht door Samer Somi, cardioloog in het HagaZiekenhuis, en Pieter Flaton, directeur van coöperatie FysioGroep Haaglanden, eigenaar van fysiotherapie praktijk Multi Fysio. Beiden behoren hiermee tot belangrijke spelers binnen de eerstelijnszorg in Den Haag. In hun professie zagen Somi en Flaton de problematiek die ontstaat wanneer een holistische benadering voor een gezond leven uitblijft. Een goede gezondheid is immers een optelsom van alle aspecten in iemands leven, waaronder beweging, voeding, stress, slaap en slechte gewoontes zoals roken. Om die reden hebben zij hun ervaring, netwerk en expertise gebundeld om een plek te creëren waar al deze aspecten samenkomen. 

Door een multidisciplinaire samenwerking te realiseren tussen de verschillende vakgebieden die gerelateerd zijn aan lichamelijke- en mentale gezondheid, heeft Leefstijlcentrum Haaglanden de missie om uit te groeien tot hét leefstijlloket voor Den Haag en omstreken en een voorbeeldrol te vormen voor de Nederlandse gezondheidsbranche. 

Ondersteuning van mens en machine

Leefstijlcentrum Haaglanden is er voor iedereen die zoekt naar een toegankelijk en kleinschalig concept waar zij de juiste persoonlijke begeleiding krijgen naar en voor een gezond leven, zowel preventief als curatief. Zo kunnen personen die door de huisarts of medisch specialist zijn doorverwezen voor een leefstijlprogramma in het centrum terecht en kunnen individuele programma’s worden opgezet voor het fysiek en mentaal herstel van degenen die worden of zijn behandeld in het tegenovergelegen HagaZiekenhuis. Daarnaast kunnen personen op eigen initiatief aan hun conditie en gezondheid werken in Leefstijlcentrum Haaglanden, waaronder ook de medewerkers van het HagaZiekenhuis. 

In Leefstijlcentrum Haaglanden bevindt zich allereerst een sportschool met moderne apparatuur om leden te begeleiden naar een optimale lichamelijke gezondheid. Volledig zelfstandig trainen kan via de apparatuur van Matrix Fitness en een full body parcours van EGYM, waarbij sporters in 30 minuten door slimme technologie worden gestimuleerd om op de juiste manier te bewegen, afgestemd om hun niveau, lichaam en doelen. Daarnaast kan er deelgenomen worden aan personal training en small group training. 

Ter aanvulling op de sportschool zijn ook de fysiotherapeuten van Fysiofit, diëtisten van Leemborg Diëtisten te vinden in het centrum en kunnen personen hier terecht voor gecombineerde leefstijl interventie (GLI) en leefstijl coaching. 

Alle vakgebieden binnen het centrum werken nauw met elkaar samen. Hierdoor ontstaat een wisselwerking tussen de complementaire kennis en kan voor leden gezamenlijk tot een persoonlijke aanpak worden gekomen waarin alle aspecten voor een gezonde leefstijl een plek hebben. Leden van Leefstijlcentrum Haaglanden kunnen zowel los gebruik maken van de verschillende diensten, als een combinatie maken die past bij hun behoeften en wensen. 

Leefstijlcentrum Haaglanden bevindt zich in De Schoone Ley aan de Cornelia de Langeweg 93 in Den Haag, vlak bij het HagaZiekenhuis. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: