Kennisplatform voor noord holland

Kom 29 maart robot Pepper bekijken op Open Avond Hogeschool Inholland Alkmaar

Geplaatst op 24 maart 2023
De leukste robot van Noord-Holland op Open Avond

“Robot Pepper is de leukste robot van Noord-Holland”, vertelt Margo van Kemenade, associate lector Zorgtechnologie enthousiast. Robot Pepper kun je ontmoeten op de Open Avond woensdag 29 maart van Hogeschool Inholland Alkmaar. “Studenten die geïnteresseerd zijn in zorgtechnologie kunnen met Pepper betekenisvol werken tijdens de opleiding”. De Open Avond is het moment om als hbo-studiezoeker in je toekomst te stappen.

Hogeschool Inholland Alkmaar nodigt die woensdag 29 maart iedereen van harte uit die zich aan het oriënteren is op een hbo-studie. Tussen 17:00 en 20:00 uur zijn studiezoekers welkom. En naast Pepper is er nog veel meer te zien en te ontdekken De Open Avond is de gelegenheid om kennis te maken met onze studenten, docenten van alle 14 Alkmaarse opleidingen en dus ook met robot Pepper.

De leukste

Tijdens de Open Avond van 29 maart is Robot Pepper te zien in het Inholland Innovatielab Alkmaar. Pepper is pas sinds kort in Alkmaar om nog beter gestalte te geven aan zorgtechnologie. “Studenten kunnen met Pepper aan de slag in een betekenisvolle stage of afstudeeropdracht. Zowel studenten vanuit de technische opleidingen en ook studenten Social Work en Verpleegkunde kunnen onderzoek doen”, aldus Margo van Kemenade, de associate lector Zorgtechnologie en betrokken bij het lectoraat Robotica.

Het onderzoek richt zich bijvoorbeeld op vergrijzing en zelfredzaamheid. “Techniek kan de zorg menselijker maken en bij Inholland proberen we precies dát te doen. Het is een mooi voorbeeld van multidisciplinaire samenwerking”, benadrukt Van Kemenade.

Suriname

Ook vertellen studenten Social Work over de studiereis die zij binnenkort gaan maken naar Suriname. Een reis waar studenten samen met docenten de veerkracht van de samenleving in Suriname onderzoeken. Ze bezoeken eind april vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen, scholen en kindertehuizen. Tijdens de Open Avond vragen zij aandacht voor alleenstaande moeders en beter onderwijs voor kinderen met een beperking in Suriname en halen zij geld op. Doneren kan via de online doneeractie ‘Help de alleenstaande moeders’ en ‘Steun kinderen met een beperking’.  

Kijken bij

Uiteraard kunnen studiezoekers tijdens de Open Avond een kijkje nemen bij alle Alkmaarse opleidingen. En het blijft niet bij kijken alleen. Een opleidingspresentatie volgen, een competentiespel spelen om te ontdekken welke opleidingen goed matchen of het Pabo Café bezoeken voor een hapje, drankje en muziek. Ook kan de studiezoeker kennismaken met de bestuursleden van studentenvereniging Omnivas, een kijkje nemen in studentencafé de SooS of in gesprek gaan met studenten over hun studie-ervaringen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: