Kennisplatform voor noord holland

KondorWessels Vastgoed start met verkoop Elements in Amsterdam

Geplaatst op 21 september 2022
KondorWessels Vastgoed start met verkoop Elements in Amsterdam

Op een prachtige locatie aan de Amstel in Amsterdam ontwikkelt KondorWessels Vastgoed de parametrische woontoren ‘Elements’. Het 70 meter hoge gebouw biedt ruimte aan 70 koopwoningen en 70 middenhuurwoningen en diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een zwembad en daktuinen. Op zaterdag 24 september zijn geïnteresseerden welkom bij het Sneak preview event en gaan de eerste woningen in de verkoop.

Het internationale prijswinnende ontwerp van Koschuch Architects is mede bepaald door de wind, de stand van de zon in combinatie met de omgeving. Hierdoor is de perfecte vorm (parametisch) ontstaan en creëren we het optimale wooncomfort in zowel zomer als winter. Elements wordt gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam (onderdeel van VolkerWessels).

Veel luxe extra’s

Bewoners kunnen gebruikmaken van de vele luxe extra’s die een plek krijgen in Elements, zoals een binnenzwembad met uitzicht op de Amstel, een gemeenschappelijke huiskamer, een bar en andere commerciële voorzieningen op de begane grond en groene bosachtige daktuinen.

CO2 reductie als uitgangspunt
Met zonnepanelen op het dak en geïntegreerd in de balkonranden wordt de totale energiebehoefte van het gebouw zelf duurzaam opgewekt. Elements is zo ontworpen dat energie wordt opgevangen op de momenten dat het nodig is. Het gebruik van hout in de hybride constructie zorgt bijvoorbeeld voor opslag van CO2 in plaats van het de lucht in te blazen en levert een CO2 reductie van 50% op.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: