Kennisplatform voor noord holland

Kunst bij Hortus Alkmaar: altijd uniek met collega’s en relaties

Geplaatst op 11 augustus 2023
Kunst bij Hortus Alkmaar: altijd uniek met collega’s en relaties

Bij Hortus Alkmaar vind je een mooie combinatie van kunst en natuur. Een bezoek aan onze tuin met bijna 2 hectare aan bijzondere, kleurrijke en veelal geneeskrachtige planten, is altijd een unieke belevenis. De tuin heeft een grote biodiversiteit aan planten en dieren én biedt een artistieke verrassing. Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring met collega’s of relaties, denk dan eens aan Hortus Alkmaar.

Expositie beeld&tuin
12 professionele beeldhouwers van KunstenaarsCentrumBergen (KCB) tonen van maart t/m oktober hun stoere werken van (corten)staal, steen, hout, keramiek en kunststof door de hele tuin. Al wandelend ontdek je tussen de bloemen, bomen en vijvers de prachtige werken van Liesbeth Bijwaard, Jan van der Haven, Ger Viegers, Rob de Vries, Rob Schreefel, Lies van der Sluis, Joop Hollanders, Roland de Jong-Orlando, Gígja Reynisdóttir, Maria Schilder, Anneke de Witte en Karin van Ommeren.

Kunstenaar van de maand
Iedere maand is er een expositie van schilderijen in het Kascafé van Hortus Alkmaar. Qua thema is er vaak een link naar de natuur of naar landschappen. In juni: Sies van Hoorn-Vrasdonk, juli: Anneke Helder, augustus, Hans van Marwijk, september: Fennanda Eleveld, oktober: Ursula Neubauer.

Kunstweek en muziek
De Kunstweek organiseren wij van 9 t/m 17 september. Dan zijn er schilderijen van Cees van Nieuwburg en staat poëzie centraal. Daarnaast zijn beelden van cursisten van Atelier 16 te bewonderen in de tuin.Op zondag 17 september is er een openluchtuitvoering van het beroemde klassieke concert Canto Ostinato van Simeon ten Holt (kaarten via de website). En er is een aantal zondagmiddagen met gratis te beluisteren jazzmuziek Van het Elma Nijhuis Jazz Quartet, Real Book Jazz, YesFriends en Jazz Duzz. Verrassend wordt het optreden op 29 juni van Groovy Banana, een duo uit Vanuatu op ukelele en gitaar.

Horeca en ontspanning
De hortus is een fantastische plek om heerlijk te ontspannen in het groen. Je ontdekt er kunst en natuur en ervaart hoe verrijkend dat is. En de inwendige mens wordt bij ons niet vergeten. We hebben een heerlijke horeca die lunches, borrels en zelfs hele maaltijden voor je klaar kan maken.

Meer informatie
Meer weten over Hortus Alkmaar en onze activiteiten? Bezoek www.hortusalkmaar.nl , bel 072 5669639 of mail naar info@hortusalkmaar.nl. Onze entree is € 5,- per persoon. Open: di t/m vrij van 10.00 t/m 17.00 uur en za en zo van 12.00 – 17.00 uur. Op maandag gesloten. Berenkoog 43, Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog).

Foto: Nine Stones, They dance around noon, Anneke de Witte

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: