Kennisplatform voor noord holland

Lancering vernieuwd online winkelplatform Haarlemsewinkels.nl

Geplaatst op 11 juli 2023
Lancering vernieuwd online winkelplatform Haarlemsewinkels.nl

Robbert Berkhout, de Haarlemse wethouder voor onder andere economische zaken, heeft op donderdag 5 juli in de Haarlemse Zijlstraat de officiële aftrap van haarlemsewinkels.nl voor zijn rekening genomen. Haarlemsewinkels.nl is het eerste digitale lokale retailplatform voor de consument dat door de winkels zélf via een coöperatie wordt bestuurd.

Haarlemsewinkels.nl biedt daarmee de consument de mogelijkheid online lokaal en duurzaam te winkelen bij ondernemers uit hun eigen stad. Dat vergroot de economische kracht van de stad. HaarlemseWinkels.nl is gerealiseerd volgens de wensen van de lokale Haarlemse ondernemers. Het vernieuwde platform biedt gebruiksgemak, centraal beheer van verkoopkanalen en helpt bij het vergroten van online aanwezigheid en conversie.

Digitaal platform

Het digitale platform versterkt de economische positie van de stad en van de ondernemers zegt Arjen Soellaart van de gelijknamige outdoorwinkel: “Wij geloven in samenwerking. Haarlemsewinkels is een uitstekende manier om onze klanten te bereiken. Een aantal consumenten komt nu eenmaal niet naar de stad. Ook die willen wij bedienen. Het unieke van dit platform is dat het een coöperatie is. Met andere woorden de winkeliers zijn eigenaar. Het platform zorgt er daarmee voor dat de band met de klant persoonlijker wordt en dat winkeliers via het platform gezamenlijk acties kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaukaart. Wij merken in elk geval dat we dankzij het platform klanten helpen die nog niet eerder bij ons in de winkel zijn geweest. Dat hoor ik ook van andere deelnemers.”

Fotocredit: Ramon Philippo

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: