Kennisplatform voor noord holland

Like Chicken Burger van LikeMeat wint beste Product van het Jaar 2022-2023

Geplaatst op 21 december 2022
Like Chicken Burger van LikeMeat wint beste Product van het Jaar 2022-2023

Gisteren werden in restaurant Het Bosch in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de ‘Beste Product van het Jaar’- verkiezing. Plant-based merk LikeMeat – onderdeel van LIVEKINDLY Collective – wint Beste Product van het Jaar 2022-2023 met haar nieuwste innovatie ‘Like Chicken Burger’ in de populaire categorie ‘Vleesvervangers’.

De Like Chicken Burger is niet te onderscheiden van echte kip; dezelfde smaak en textuur, vol plantaardige eiwitten. Deze crispy kipburger is gemaakt van erwt-, tarwe- en sojaproteïne. Deze mix van ingrediënten zorgt voor een burger met dezelfde structuur en smaak als echte kip, maar dan volledig plant-based. Daarbij bevat het product een hoog vezelgehalte – maar liefst drie keer zoveel als de gemiddelde dierlijke kipburgers die in de supermarkt te vinden zijn – en een eiwitgehalte dat vergelijkbaar is met andere kipburgers. Dat LikeMeat hiermee een burger heeft ontwikkeld die op alle vlakken niet onderdoet aan vlees wordt door de consument beaamd via deze ‘Beste Product van het Jaar’- verkiezing: “Als plant-based zo lekker kan zijn, hoef ik echt geen kip meer te eten!”

‘’Ons ervaren R&D team heeft hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze heerlijke Like Chicken Burger die zowel op smaak, textuur als op proteïne- en vezelgehalte niet onder doet aan dierlijke kip. We vinden het fantastisch om deze waardering vanuit de consument te mogen ontvangen. Op naar nog meer mooie innovaties van LikeMeat om zo plantaardig de nieuwe norm te maken.’’ aldus Maura van Styrum, Marketing Manager Benelux.

De Like Chicken Burger is te vinden in de schappen van Albert Heijn. Het is verpakt per twee stuks van 90 gram voor een verkoopadviesprijs van €3,49.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: