Kennisplatform voor noord holland

Livekindly Collective stelt producten beschikbaar aan ziekenhuizen tijdens themaweek

Geplaatst op 12 maart 2021
Livekindly Collective stelt producten beschikbaar aan ziekenhuizen tijdens themaweek

Goed voor de gezondheid, het milieu, minder dierenleed en bovendien lekker. Voordelen die ervoor zorgen dat steeds meer Nederlanders plantaardige voeding onderdeel maken van hun eetpatroon. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees kiezen het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, Amphia Ziekenhuis in Breda en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam er daarom voor om de plantaardige maaltijden van LIVEKINDLY Collective’s merk LikeMeat aan het menu toe te voegen. CEO van het collectief, Kees Kruythoff, en ambassadeur van de plantaardige beweging, Ali B, trapten de week vanmorgen af in het Rotterdamse ziekenhuis.

Initiatiefnemer van de actie is LIVEKINDLY Collective, een wereldwijd collectief van voedingsmerken dat plantaardig eten onderdeel wilt maken van ieders eetpatroon en zo een duurzame toekomst wilt realiseren. De medische sector speelt hierin logischerwijs een belangrijke rol. Toen het Reinier de Graaf Gasthuis, Amphia Ziekenhuis, en Maasstad Ziekenhuis werden benaderd om een samenwerking op te zetten voor de Nationale Week Zonder Vlees gingen ze hier graag in mee.

Plantaardig op het menu

Naast een vlees-, vis- of vegetarische maaltijd, zullen patiënten van de drie deelnemende ziekenhuizen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de optie hebben om voor een plantaardig alternatief te kiezen. Hiervoor stelt LIVEKINDLY Collective de producten van LikeMeat ter beschikking, een voedingsmerk met biologische plantaardige alternatieven die in smaak en textuur niet onder doen aan vlees. De maaltijden worden voorbereid en geleverd door internationale expert voor maaltijden in de zorg, Marfo Food Group.

Kick-off in Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

De kick-off voor deze primeur in de medische wereld vond vanmorgen, 8 maart, plaats in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. CEO van LIVEKINDLY Collective, Kees Kruythoff, en Ali B, die zich enkele maanden geleden aansloot bij het collectief, brachten een bezoek aan het ziekenhuis voor de officiële opening van het initiatief en brachten de eerste maaltijden. Ook gingen zij in gesprek met Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.

Over LIVEKINDLY Collective

LIVEKINDLY Collective is in maart 2020 opgericht door Blue Horizon Corporation vanuit de ambitie om de hele wereld plantaardig, gezond en milieuvriendelijk te laten consumeren. Het bedrijf wordt daarin gesteund door een groep entrepreneurs, investeerders en leiders van internationale bedrijven. LIVEKINDLY Collective streeft ernaar om plantaardig leven ‘het nieuwe normaal’ te maken door een collectief van plantaardige heritage- en startup voedingsmerken te bouwen gericht op de consument. Tot nu toe zijn The Fry Family Food Co., LikeMeatOumph! en No Meat aangesloten. Het bedrijf werkt nauw samen met zaadtelers, producenten, distributeurs en heeft het daarmee als enige partij in de plantaardige voedingssector de hele waardeketen van productie in bezit. Ook investeert de organisatie in de infrastructuur om traditionele vleesproductie fabrieken, plantaardig te laten produceren. Ten slotte deelt de organisatie informatieve, vermakelijke en inspirerende content over plantaardige voeding middels haar lifestyle platform LIVEKINDLY.

De Nationale Week Zonder Vlees

De Nationale Week Zonder Vlees is in 2018 door Isabel Boerdam in het leven geroepen om middels een challenge Nederlanders te stimuleren om gedurende een week geen vlees te eten. Hierdoor wordt meer bewustzijn gecreëerd voor de voordelen die dit met zich meebrengt voor mens, milieu en dier. En die cijfers liegen er niet om: iedereen die normaliter vlees eet en dit een keer per week achterwegen laat bespaart gemiddeld maar liefst 101 liter water, de CO2-uitstoot van een autorit van 79 kilometer, en 770 gram dierenvlees per jaar. Dit jaar vindt van 8 tot en met 14 maart de vierde editie plaats.

Foto: Livekindly Collective

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: