Kennisplatform voor noord holland

Luistertip: Super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks

Geplaatst op 25 maart 2021
Luistertip: Super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks

Maak jij je ook weleens zorgen over het klimaatprobleem? Je bent niet de enige. Uit recent Europees onderzoek blijkt dat 69% van de deelnemers zich angstig voelt en bezorgd is over de klimaatuitdaging. Hoewel er ook al positieve klimaatvooruitgang geboekt wordt, horen we daar weinig over. Daar komt nu verandering in!

Klimaatverandering zorgt bij veel mensen voor slapeloze nachten. Europees onderzoek toont aan dat de veelal negatieve berichtgeving over dit onderwerp in de media een gevoel van onmacht creëren, waardoor mensen zich niet aangespoord voelen om zelf tot actie over te gaan. Terwijl berichten over wat al wél lukt om klimaatverandering tegen te gaan dat wel doen. Daarom lanceert Vattenfall 6 super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks. Het positieve geluid waarin wordt verteld wat voor goede dingen er nu al gebeuren. Dat is namelijk óók het melden waard.

Super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks

Het doel van de afspeellijst is om de luisteraar op een kalmerende en positieve manier te voorzien van gedetailleerde, technische informatie over de klimaatvooruitgang die op dit moment al worden geboekt. Niet alleen door de energieleverancier zelf, maar binnen de gehele samenleving. Elke track zoomt in op een specifiek onderwerp, zoals zonne-energie, windenergie, elektrificatie van transport, waterkracht en de elektrificatie van de industrie. De 10 tot 15 minuten durende verhalen worden op een kalmerende manier en door een geruststellende stem verteld.

Zesdaagse klimaatstress-detox

Audio apps voor meditatie en slaaphulp, zijn een veelvoorkomend hulpmiddel geworden bij gevoelens van angst of gewoonweg als manier van ontspanning. De super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks zijn op vergelijkbare wijze gemaakt. De kalmerende manier waarop de positieve verhalen in de tracks worden verteld, kunnen dan ook helpen bij het verlichten van ongerustheid over het klimaatprobleem. Luister elke avond één track om mee in slaap te vallen en wie weet ben jij over 6 dagen een stukje klimaatstress lichter.

De super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks zijn exclusief te beluisteren bij Spotify.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: