Kennisplatform voor noord holland

Marieke van Kruiningen voorzitter Koninklijke IGC

Geplaatst op 6 juni 2023
Marieke van Kruiningen voorzitter Koninklijke IGC

Leden van sociëteit en businessclub de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) in Amsterdam hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering ingestemd met de benoeming van Marieke van Kruiningen als nieuwe voorzitter. Hiermee wordt Marieke de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging, die in 1976 tot stand is gekomen uit een fusie tussen de Industrieele en de Groote Club. De roots van één van de oudste sociëteiten van Nederland gaat nog veel verder terug in de tijd, namelijk naar 1788 toen de voorloper van de Groote Club werd opgericht. In de afgelopen 235 jaar heeft niet eerder een vrouw aan het roer gestaan van een van de entiteiten die inmiddels de IGC vormen.

De sociëteit en businessclub aan de Dam organiseert meer dan 250 evenementen per jaar voor haar leden. Denk hierbij aan lezingen, workshops, culturele en/of culinaire activiteiten. Daarnaast hebben leden de mogelijkheid om dagelijks gebruik te maken van de Clubzaal, het besloten à la carte restaurant of een van de acht recent gerestaureerde zalen met zicht op de Dam en het Rokin. De vereniging staat volop in de belangstelling van potentiële leden. In de afgelopen zes maanden heeft de IGC 140 nieuwe leden mogen verwelkomen en heeft de Club inmiddels 1.415 leden.

Voorzitter Marieke van Kruiningen: 

“Ik kijk er naar uit om als voorzitter de ingezette koers van de Club verder vorm te geven. Door meer openheid te geven over wat wij als sociëteit en businessclub te bieden hebben, weet een steeds diversere groep nieuwe leden (o.a. jongeren en vrouwen) ons te vinden. De vele activiteiten die in de Club worden georganiseerd. De samenwerking met bijna 300 zusterclubs over de hele wereld, de ontmoetingen en de unieke locatie aan de Dam. Allemaal een waardevolle toevoeging aan het lidmaatschap. En relevant blijven voor onze leden van de toekomst is daarbij ook van groot belang. Ik heb er zin in om dit samen te mogen doen met mijn bestuur, alle medewerkers en vooral onze leden.

Koninklijke Industrieele Groote Club

Koninklijke IGC is dé plek voor ontmoetingen, kennisuitwisseling en inspiratie. Met de ruime programmering van sprekers, muziek en sociale evenementen is er bijna het hele jaar door iets te beleven in ons Clubgebouw aan de Dam. De Club heeft ruim 1.400 leden vanuit heel Nederland en daarbuiten.

Naast businessclub en sociëteit leent de locatie zich, voor leden en externe partijen, bij uitstek voor het organiseren van uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten, zoals vergaderingen, film- en fotoshoots, feestavonden en huwelijken. Een bijzondere ambiance middenin het zakelijke en culturele centrum van Amsterdam!

Foto: Richard Mouw

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: