Kennisplatform voor noord holland

Maritime Shipcleaning: Een eigen terminal voor het reinigen van zeegaande en binnenvaartschepen

Geplaatst op 5 juli 2022
Maritime Shipcleaning: Een eigen terminal voor het reinigen van zeegaande en binnenvaartschepen

Als er één wereld in beweging is, betreft het de scheepvaart. Zowel internationaal als in eigen land en zowel op zee als op de rivieren. Dienstverleners moeten natuurlijk mee in de vaart der volkeren en dat is exact wat Maritime Shipcleaning Amsterdam en Maritime Shipcleaning Rotterdam hebben gedaan. Sinds enige tijd beschikt het bedrijf over een eigen terminal met ligplaats, waar zelfs flinke zeegaande schepen kunnen worden gereinigd.

Directeur Ton van de Waardt is trots op de groei die zijn bedrijf doormaakt. Maritime Shipcleaning Amsterdam (MSA) en Maritime Shipcleaning Rotterdam (MSR) vallen onder dezelfde groep en bieden gezamenlijk een breed pakket aan gespecialiseerde dienstverlening. Het reinigen van zeegaande en binnenvaartschepen verzorgen ze niet meer alleen op locatie. Het kan tevens plaatsvinden bij de eigen terminal met een ligplaats in de Rotterdamse Eemhaven, meer specifiek aan de kade van de Prins Johan Frisohaven.

‘Niet veel bedrijven kunnen dit’

Van de Waardt legt uit waarom die serviceterminal goed nieuws is voor klanten die het schoonmaken niet per se op locatie willen laten plaatsvinden. Het scheelt in onder meer logistieke kosten en hier staat al een steiger klaar, voor schepen tot wel 210 meter lengte en 32 meter breedte. Dat betekent dat er efficiënt gewerkt wordt en dat kunnen opdrachtgevers merken in de uiteindelijke facturen voor verleende diensten. “We zijn een van de weinige bedrijven in Rotterdam die dit aan kunnen bieden”, klinkt het enthousiast. In het grote warehouse staat alle materieel klaar dat benodigd is om de grootste klussen en uitdagingen aan te gaan. “We leveren zo nog meer service, niet meer alleen op locatie maar ook bij onze eigen terminal.”

Betrouwbare partner

Dat MSR en MSA zo’n groei doormaken is om meerdere redenen belangrijk nieuws in een dynamische scheepvaart- en transportwereld, die zeker de laatste jaren nogal wat onzekerheden kende. De uitbreiding van de dienstverlening en de groei garanderen een zekere stabiliteit en betrouwbaarheid. Dat vinden veel opdrachtgevers belangrijk, legt Van de Waardt uit. Dat bepaalde werkzaamheden vanwege de nieuwe eigen werklocatie soms voor iets lagere kosten zijn uit te voeren is mooi, maar duurzaamheid en soliditeit gelden in de sector veelal als grotere waarden. Het maakt zijn bedrijf nog meer tot een partner waar relaties op kunnen en durven rekenen.

Werkzaamheden worden bovendien gecertificeerd uitgevoerd, met het veiligheidscertificaat VCA*2017/6.0 en volgens de ISO 9001:2015 en ISO14001:2015 normeringen. Daarnaast is de terminal waar wordt gewerkt ISPS-gecertificeerd. Dit is een internationale code voor de beveiliging van schepen en havenvoorzieningen.

Naam gemaakt

MSA en MSR hebben in de scheepvaartwereld naam gemaakt als gespecialiseerde partner in de meest uiteenlopende vormen van reiniging. Denk daarbij aan machinekamers, maar net zo goed aan een dek of zelfs een septic tank. En niet alleen op bedrijfsmatig ingezette schepen, eveneens op luxe jachten. Het bedrijf werkt voor opdrachtgevers in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Zoals eerder benoemd veelal op locatie maar voortaan, indien gewenst, dus ook in de eigen Rotterdamse serviceterminal. Belangrijke redenen voor de groei en goede reputatie zijn het resultaatgerichte enthousiasme en de enorme knowhow van het team. Geen uitdaging is te gek en altijd wordt optimaal rekening gehouden met de regels en wensen aan boord.
In een eerder interview met Kijk op Groot Amsterdam zei Van de Waardt daar al eens over: “Het geeft een heel goed gevoel als mensen, soms bijna verbaasd maar vooral tevreden, laten weten dat ze verrast zijn door hoe schoon we alles opleveren. We laten zelfs geen sporen van onze werkzaamheden achter.”

Onderscheidend vermogen

Oprecht respect hebben voor de werkomgeving en minutieuze dienstverlening zijn niet de enige aspecten waarmee Van de Waardt en zijn mensen zich onderscheiden. Even belangrijk is altijd bereikbaar en beschikbaar zijn, óók voor ad hoc opdrachten. Een ongeluk en verontreiniging kunnen zich plots voordoen. Daar moet je als betrokken specialist snel op in kunnen spelen. Het bedrijf is daarom 24/7 operationeel en snel ter plaatse. Alle materieel staat klaar om meegenomen te worden naar waar dan ook. Last-minute opdrachten komen veel voor, aldus Van de Waardt. Soms is zo’n spoedklus in een grotere haven, maar het kan net zo goed een jacht bij een rederij zijn, of een binnenvaartschip. Tijd is geld, dus haast is bijna altijd geboden. Zowel de vaste mensen als oproepkrachten zijn dit gewend en hierop ingespeeld.

Veilig en vertrouwd

De duurzaamheid die MSA en MSR garanderen, betreft niet alleen een stabiele, groeiende organisatie. Het uit zich tevens in de milieubewuste methodes die worden gebruikt, als onderdeel van een klantgerichte en ontzorgende aanpak, maar evengoed vanuit een eigen maatschappelijke visie. Het bedrijf voldoet bovendien aan alle relevante eisen en beschikt zelfs over een vergunning om afvalstoffen op een duurzame wijze af te mogen voeren. Ook dat wordt als ontzorgen gezien. Opdrachtgevers willen de zekerheid dat diensten op verantwoorde wijze plaatsvinden. Het houdt niet op bij het on site en zelfs turnkey opleveren. Op het feit dat alles brandschoon is na, lijkt het bijna alsof er niemand is geweest als deze specialisten klaar zijn. Trots: de term viel eerder en beschrijft precies wat Van de Waardt is. Op zijn bedrijf, op zijn team en op de groeiende portefeuille met opdrachtgevers. Daar is en wordt hard voor gewerkt, eventueel zelfs offshore.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: