Kennisplatform voor noord holland

Maven 11 lanceert Permissioned Pool op Maple Finance kapitaalmarktinfrastructuur

Geplaatst op 18 augustus 2022
Maven 11 lanceert Permissioned Pool op Maple Finance kapitaalmarktinfrastructuur

Maven 11 heeft samen met Maple Finance een Permissioned Pool gelanceerd. De pool start met een omvang van $ 40 miljoen, in USD Coin (USDC), met een aantrekkelijk rendement voor investeerders. De eerste leners voor de nieuwe pool zijn Flow Traders, Wintermute en Auros.  

De pool gaat geld uitlenen aan partijen waar het team van Maven 11 al een geschiedenis en een goed trackrecord mee heeft opgebouwd. Het gaat hier om vooraanstaande handelshuizen die met marktneutrale strategieën handelen in digitale activa, en die al een sterk trackrecord hebben opgebouwd in het lenen van bestaande Maven 11-pools op Maple Finance. Flow Traders, een van de grootste market makers ter wereld, doet voor het eerst mee.  

Michael Lie, Head of Digital Asset Trading bij Flow Traders zegt: “Deze nieuwe pool van Maven 11 biedt Flow Traders een geweldige kans om onze aanwezigheid binnen DeFi uit te breiden. Bij Flow Traders willen we samenwerken met partners die actief bijdragen aan de ontwikkeling van digitale activa. Deze pool bewijst eens te meer hoe innovatief Maven 11 op dit gebied is. We hopen onze samenwerking met hen verder te kunnen uitbouwen.” 

De fondsen in de Permissioned Pool zijn afkomstig van institutionele beleggers, waaronder crypto-investeerders Midas en AQRU, en Qredo, dat oplossingen biedt voor self-custody van digitale assets.  

Antiwitwasbeleid

Alle investeerders (en de geldleners) moeten voldoen aan het KYC/antiwitwasbeleid van Maple Finance. 

Balder Bomans, Chief Investment Officer van Maven 11, zegt: “Onze samenwerking met on-chain kredietmarktplaats Maple begon met een oprecht geloof in transparantie op kapitaalmarkten. De afgelopen maanden hebben eens te meer het gelijk bewezen van onze visie op transparante on-chain kredietmarkten. Institutionele beleggers zien hoe innovatief en efficiënt Maple is. We zijn erg trots dat we deze nieuwe pool kunnen lanceren met een vooraanstaande partij als Flow Traders.” 

Het kapitaal op het platform van Maple Finance is ondergebracht in Lending Pools, die worden beheerd door Pool Delegates. Als Pool Delegate is Maven 11 de schakel tussen investeerders en bedrijven, belast met het beoordelen van de kredietwaardigheid van de aanvrager en met het bepalen van de voorwaarden van de lening, zoals onderpand en rentetarieven.  Naast deze nieuwe Permissioned Pool, genoteerd in USDC, beheert Maven 11 ook twee Permissionless Pools, die toegankelijk zijn voor iedere belegger. Een ervan is genoteerd in USDC en de ander in wETH.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: