Kennisplatform voor noord holland

Meriam Slijkerman: “Ik help ondernemers doorgroeien naar the next level”

Geplaatst op 5 augustus 2020

Iedere ondernemer kent het probleem. Je business, waarmee je met zoveel plezier bent gestart, stagneert en je wil niks liever dan de boel naar een hoger plan tillen. Ambitieuzere klanten, samenwerkingen die impact hebben en uiteindelijk ook betere verdiensten zonder leegloop van energie. High End Business Coach Meriam Slijkerman deed het zelf en helpt nu anderen hierbij. Ze schreef er een toegankelijk boek over.

Geen voldoening meer uit je werk halen door opdrachten die niet meer aan jouw ambitieniveau voldoen? Voelen aan alles dat er meer in zit dan dat er nu uitkomt? Klinkt dat je bekend in de oren? Tot vervelens aan toe klussen moeten uitvoeren (van jezelf) terwijl je snakt naar iets anders en hierop toch geen actie ondernemen? Meriam Slijkerman (42) stapte in 2015 over van het sociaal domein naar haar eigen high end business opleiding. Tot die tijd was ze acht jaar werkzaam als projectleider en manager voor jeugdzorg en gemeenten. “Iets totaal anders inderdaad maar ik had er tot post-HBO voor gestudeerd. Daar heb ik vooral geleerd hoe je veranderprocessen succesvol doorvoert op een projectmatige manier en mensen hierin meeneemt en kunt laten groeien.”

Toen ze voor haar gevoel alles bereikt had binnen de gemeente wat ze kon bereiken, was ze toe aan een nieuwe uitdaging in het ondernemerschap. Haar eigen bedrijf lonkte, maar wat precies was haar niet duidelijk. Eerder had Meriam in haar eigen bedrijf creatieve denkprocessen voor innovators gelanceerd, maar dit kreeg zij niet succesvol van de grond. Na een zoektocht van een aantal jaren en verschillende opleidingstrajecten, specialiseerde zij zich in high end business en sales coaching. Meriam investeerde 25.000 euro in haar eigen opleidingstraject van één jaar en ging ervoor!

“Alles veranderde hierdoor. Ik vond dat ik terug de schoolbanken in moest. Ik was inhoudelijk kennisexpert, maar had nooit geleerd hoe ik mijn bedrijf succesvol in de markt kon zetten. Het ontbrak me echt aan strategische kennis en vaardigheden om goed te verkopen en de klanten aan te trekken waarvoor ik graag wilde werken. Ik wist dat als ik dit niet zou leren, ik het niet zou redden.”

“Dat eerste opleidingsjaar betaalde zich gelijk terug. Binnen drie maanden had ik mijn investering terugverdiend en in mijn eerste jaar zette ik 250.000 euro om. Iets dat ik nooit had durven dromen en denken. Dit geld investeerde ik grotendeels weer in mijn bedrijf waardoor ik verder kon groeien. Ik stelde een team samen van specialisten die mij konden ondersteunen, waaronder een specialist in social advertising. Ook werd mijn huisstijl op niveau gebracht door een branding expert. Hierdoor kreeg ik niet alleen de juiste klanten continu op mijn pad, ook werd ik interessant voor samenwerkingen en ontving uitnodigingen om te spreken op events in het zakelijke circuit.”

Inmiddels werkt Meriam al weer vier jaar dankzij deze groeistrategie met succes vanuit haar eigen bedrijf in Zwaag. Gemiddeld 20-24 uur per week. Ze organiseert masterclasses, heeft haar eigen high end business event, schreef een E-book, maar spreekt ook graag persoonlijk met ondernemers over hun groeiwensen. Haar nieuwste aanwinst, haar boek, wordt 6 november a.s. in samenwerking met van Duuren Management gelanceerd.
“Ik help creatieve ondernemers door het hele land echt aan een doorbraak, zodat ze een volgende stap kunnen zetten in hun carrière. Dat vertaalt zich niet alleen naar meer inkomen, maar ook naar meer rust en voldoening. Zodat je kunt doen waar je goed in bent en van je leven kunt gaan genieten. High end ondernemen kun je leren!”

Ben je ook geïnteresseerd in Meriams boek ‘De kunst van high end ondernemen – Verveelvoudig je inkomen – halveer je werkuren’?, teken dan hierin en ontvang direct na publicatie een exemplaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: