Kennisplatform voor noord holland

Milieuvriendelijk feesten in opkomst

Geplaatst op 23 januari 2020
Milieuvriendelijk feesten in opkomst

Duurzaamheid is een alsmaar belangrijker thema. Onder jongeren groeit de behoefte om een bijdrage te leveren het snelst. Een trend die we sinds kort ook terugzien in het uitgaansleven. Circulair feesten is uitgaan waarbij een positieve impact op het klimaat wordt gemaakt. Deze manier van uitgaan krijgt voet aan de grond in Amsterdam.

Circulair feesten

Maar hoe feest je volledig circulair? Enerzijds kan de CO2-uitstoot tot een minimum worden beperkt. Als er hard wordt gedanst hoeft de verwarming niet aan en bezoekers kunnen hun eigen beker meenemen. Door uitsluitend artiesten uit de regio te boeken en gebruik te maken van een duurzame cateraar wordt de uitstoot verder teruggedrongen. Anderzijds kan de resterende uitstoot volledig worden gecompenseerd door handelingen die een positieve invloed hebben op de natuur. Er kan voor elke bezoeker een boom worden geplant, gedanst worden op een energieopwekkende vloer en discolampen kunnen worden opgeladen met een fietsdynamo. Zo feest je circulair voor een schoner milieu.

De Week van de Circulaire Economie

Maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari is de landelijke Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen circulaire koplopers hun deuren om andere professionals mee te nemen in de transitie naar een circulaire economie. Circl, als hoofdkwartier van deze week, opent haar deuren op maandagochtend voor een circulair feest. “Het feest zal in de ochtend plaatsvinden in samenwerking met het wereldwijde concept Daybreaker. We dansen de dag tegemoet en verwachten 400 feestgangers. We doen ons best om het meest milieuvriendelijke feest ooit neer te zetten. CO2-neutraal wordt het zeker. Ons doel is bewustzijn bij de feestgangers vergroten en daadwerkelijk iets teruggeven aan de natuur”, aldus Merijn van der Bergh, directeur van Circl.

Daybreaker – Give Back to Nature

3 februari 2020 – 6.30 uur tot 8.30 uur
Circl, Amsterdam
Daybreaker is toegankelijk voor alle leeftijden

Meer info over Daybreaker vind je op: https://www.daybreaker.com/city/ams/
Meer info over de Week van de Circulaire Economie vind je op: https://www.circulairondernemen.nl/cirkels/week-circulaire-economie/week-van-de-circulaire-economie-info

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: