Kennisplatform voor noord holland

Minister Van Gennip bezoekt Noord-Holland Noord

Geplaatst op 1 mei 2023
Minister Van Gennip bezoekt Noord-Holland Noord

Hoog bezoek vandaag in de regio Noord-Holland en bij Hoekstra Beroepsopleidingen in Alkmaar. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam op bezoek om meer te horen over hoe in de regio wordt samengewerkt om werkenden en werkzoekenden aan perspectief op de arbeidsmarkt te helpen.

Na een rondleiding door het gebouw van Hoekstra Beroepsopleidingen, door general manager Paul Frijn, kon de minister haar rijvaardigheden proberen op de vrachtwagen, waar ze zonder problemen mee wegreed. Burgemeester Anja Schouten van Alkmaar heette minister Van Gennip vervolgens welkom. Ben Tap, directeur Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn), vertelde hoe de regionale samenwerking bijdraagt aan het bij elkaar brengen van werkgevers en werkzoekenden, via bijvoorbeeld de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen, en wat WSP-NHN en NHN Werkt Door betekenen voor werkgevers en werkzoekenden.

Ervaringsverhalen

In gesprek met diverse (voormalig) werkzoekenden ontdekte de minister hoe dit concreet uitpakt. Bijvoorbeeld voor Candy van Spengen, die de opleiding voor matroos binnenvaart volgt en het enorm naar haar zin heeft. En Caitlin Koelemij, student en in dienst bij De Palatijn NIKO in Alkmaar. Zij volgt bij deze zorgorganisatie een leerwerktraject waarbij Stichting NIKO, WSP-NHN en NHN Werkt Door samen een project zijn gestart om uitval van leerlingen in de zorg tegen te gaan. Van de 18 kandidaten die van start zijn gegaan, zijn er 17 in dienst gekomen bij Stichting Niko. Geïnteresseerden kunnen zich via de vacaturesite van Stichting Niko aanmelden voor een nieuw leerwerktraject dat in februari 2024 van start gaat.

Ook Hoekstra speelt als opleider en werkgever in de logistieke sector een grote rol in het bieden van perspectief aan werkzoekenden, onder meer voor chauffeur Joke van Dijkhuizen en rijinstructeur Peter Koenen. Peter is opgeleid door en in dienst gekomen bij Hoekstra, Joke heeft de chauffeursopleiding gevolgd nadat zij in coronatijd werkloos raakte vanuit een administratief beroep. Via onder meer leerwerktrajecten en praktijkleren met verklaringen heeft Hoekstra inmiddels ruim 20 kandidaten opgeleid met baangarantie, deze week is een opleiding voor buschauffeur gestart. Door onder meer deel te nemen aan de Kom Binnen Bij bedrijven Dagen, afgelopen maart, wil Hoekstra meer potentiële kandidaten bereiken voor werken in het transport.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: