Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw magazine: Kijk op Noord-Holland Noord gepubliceerd!

Geplaatst op 9 juli 2024
Gloednieuw magazine: Kijk op Noord-Holland Noord gepubliceerd!

Schone lucht

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Noord. Het is begin juli als deze editie op de mat valt, waardoor je deze editie hopelijk in het zonnetje kunt lezen! We richten de schijnwerpers opnieuw op geweldige bedrijven, stuk voor stuk inspirerend met impact op de regio. Ook deze editie van Kijk op Noord-Holland Noord is weer een absolute must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijvigheid en het potentieel van de regio. Lees het magazine hier.

Op de cover van deze editie straalt Niels Höfte, managing director bij Interflow uit Wieringerwerf. Bij Interflow draait het om schone lucht. Schone lucht voor farmaceutische bedrijven, de gezondheidszorg en hightech innovators. Als enige in Nederland heeft het bedrijf alles zelf in eigen huis, van advies en ontwerp tot fabricage, installatie, validatie en onderhoud. Niels vertelt: “We bouwen en onderhouden cleanrooms, laminar airflow units en operatiekamers. We hebben vijftig jaar ervaring, zijn specialist en we blijven continue innoveren. Wanneer het technisch complex wordt, wordt het voor ons pas echt leuk.”

Ondernemerscafé

Eens per kwartaal organiseert het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) een ondernemerscafé. ONHN kiest aansprekende en actuele onderwerpen die iedere ondernemer aangaan. De editie in april stond in teken van de circulaire economie, de laatste editie van 6 juni ging over slimme energieoplossingen voor bedrijven. Zo’n zestig belangstellenden kwamen af op het ondernemerscafé voor een inspirerende en interactieve middag.

Join The Project

JTP is een jongerenstichting die maatschappelijke en unieke projecten voor en door jongeren organiseert. De stichting, die in 2022 ten tijde van de coronacrisis in West-Friesland is opgericht, wordt vanaf het begin ondersteund door Cliëntenbelang Noord-Holland. JTP-leden Faraaz Ramdjanbeg en Nimesh Ranasinghege en projectleider Gregory Chong bij Cliëntenbelang, vertellen over Join The Project: “Het is een platform voor en door jongeren en een brug tussen jongeren en gemeenten en beleidsmakers,” vertelt Nimesh. “Als je een jongerenstichting bent, is het belangrijk dat jongeren de baas zijn. Daarom hebben wij een jongerenbestuur, jonge projectleiders en jonge projectleiders die ons helpen. Doordat wij zelf jong zijn, weten wij als geen ander wat er speelt en leeft.” Gregory over de rol van Cliëntenbelang bij JTP: “Wij zijn ervoor dat politici, wethouders en gedeputeerden rekeninghouden met iedereen. In het geval van Join The Project zijn dat de jongeren. Ook zij moeten een stem hebben in zaken die voor hen belangrijk zijn.”

In deze uitgebreide editie van Kijk op Noord-Holland Noord duiken we wederom dieper in op enkele bijzondere bedrijven en initiatieven die de regio vormgeven. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wij willen u een mooie zomer en veel leesplezier toewensen met deze editie van Kijk op Noord-Holland Noord. Lees het magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: