Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw magazine Kijk op Noord-Holland Zuid nu te lezen

Geplaatst op 9 juli 2024
Gloednieuw magazine Kijk op Noord-Holland Zuid nu te lezen

Join The Project

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Zuid. Het is begin juli als deze editie op de mat valt, waardoor je deze editie hopelijk in het zonnetje kunt lezen! We richten de schijnwerpers opnieuw op geweldige bedrijven, stuk voor stuk inspirerend met impact op de regio. Ook deze editie van Kijk op Noord-Holland Zuid is weer een absolute must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijvigheid en het potentieel van de regio. Lees het magazine hier.

Op de cover van deze editie straalt Nimesh Ranasinghege, JTP-lid bij Join The Project. JTP is een jongerenstichting die maatschappelijke en unieke projecten voor en door jongeren organiseert. De stichting, die in 2022 ten tijde van de coronacrisis in West-Friesland is opgericht, wordt vanaf het begin ondersteund door Cliëntenbelang Noord-Holland. Samen met Faraaz Ramdjanbeg, ook JTP-lid, en Gregory Chong, projectleider bij Cliëntenbelang, vertellen zij over Join The Project: “Het is een platform voor en door jongeren en een brug tussen jongeren en gemeenten en beleidsmakers,” vertelt Nimesh. “Als je een jongerenstichting bent, is het belangrijk dat jongeren de baas zijn. Daarom hebben wij een jongerenbestuur, jonge projectleiders en jonge projectleiders die ons helpen. Doordat wij zelf jong zijn, weten wij als geen ander wat er speelt en leeft.” Gregory over de rol van Cliëntenbelang bij JTP: “Wij zijn ervoor dat politici, wethouders en gedeputeerden rekeninghouden met iedereen. In het geval van Join The Project zijn dat de jongeren. Ook zij moeten een stem hebben in zaken die voor hen belangrijk zijn.”

Impact maken

Op 28 mei vond er in de Tweede Kamer een debat plaats over de toekomst van staalproducent Tata Steel. Op de tribune zat CEO van Tata Steel Hans van den Berg met een aantal collega’s. Onder hen Nilgün Güdük, die zich als Executive Officer van de CEO dagelijks bezighoudt met de verduurzaming van het bedrijf. “Ik wist dat dit dé plek was om impact te maken.”

Toekomstgericht

FIMIH Energy Solutions uit Alkmaar biedt laadoplossingen voor de zakelijke markt. Of eigenlijk; het bedrijf biedt complete laadinfrastructuren, geheel op maat. FIMIH denkt mee vanaf de probleemstelling en gaat voor de beste oplossing waarbij energie opwekken en verbruiken perfect op elkaar worden afgestemd. Ruud Kos, eigenaar van FIMIH Energy Solutions, vertelt: “We zijn geen installatiebedrijf dat komt plaatsen wat een klant bestelt, we zijn wel een strategische partner voor de lange termijn.”

In deze uitgebreide editie van Kijk op Noord-Holland Zuid duiken we wederom dieper in op enkele bijzondere bedrijven en initiatieven die de regio vormgeven. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wij willen u een mooie zomer en veel leesplezier toewensen met deze editie van Kijk op Noord-Holland Zuid. Lees het magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: