Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw magazine Kijk op Noord-Holland Zuid nu te lezen

Geplaatst op 8 april 2024
Gloednieuw magazine Kijk op Noord-Holland Zuid

Krachten bundelen

Op de cover van deze eerste Kijk op Noord-Holland Zuid in 2024 schittert het team van De Back Metaalconservering. Het bedrijf is al ruim 60 jaar bedreven in het stralen, coaten en schilderen van diverse materialen. Voor elk materiaal heeft het bedrijf, met vestigingen in Velsen-Noord en IJmuiden, een oplossing. “Het grootste gedeelte van ons werk komt direct én indirect van Tata Steel.” Lees het magazine hier.

Zaanstreek

Op een bedrijventerrein loop je tegen dezelfde problemen en uitdagingen aan als je collega-ondernemers. Dus waarom niet de krachten bundelen? Dat is nou net waar de Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid (OVZZ) met succes voor pleit. OVZZ-directeur Rob Smits over de succesverhalen: “Bedrijven stonden hier stil, maar nu kunnen ze weer investeren en uitbreiden.”

In de regio staan ze bekend om het bestrijden van incidenten, maar ze doen meer om de regio veiliger te maken. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland komt deze editie aan bod over preventie, voorlichting en het voorbereiden van mensen en organisaties op onveilige situaties. Afdelingshoofd Brandweerzorg en plaatsvervangend directeur Frank Kuntz: “Een specifiek kenmerk van deze regio is dat hier veel verschillende gevaarlijke situaties voorkomen. Zowel op het land als op het water. Er is zware industrie, in combinatie met landelijk gebied met recreatieterreinen, en het IJsselmeer natuurlijk.”

Gebouwbeheer

“Wij maken regel- en besturingstechniek voor gebouwgebonden installaties, zoals verwarmingen, ventilaties en complete klimaatbeheersingssystemen. Eigenlijk zijn wij een verlengstuk van een installateur die in gebouwen klimaatinstallaties plaatst”, aldus directeur en eigenaar Marco Frank. “Wij bouwen dus de technische intelligentie die een installatie aanstuurt. Onze missie daarbij is dat het binnenklimaat van het gebouw zo goed mogelijk is, met zo min mogelijk energieverbruik.”

Een andere specialist op het gebied van het ontwerpen, fabriceren, aansturen en onderhouden van besturing- en verdeelsystemen op energiegebied is Applitech. Bart Venema servicemanager bij Applitech: “Onze systemen zijn besturings- en laagspanning-verdeelsystemen voor energiedistributie. Je moet de systemen eigenlijk zien als grote groepenkasten voor laagspanning. Dan moet je wel denken aan vermogens die honderd keer zo groot zijn als die in de meterkast bij jou thuis.”

Recruitment

De wereld van recruitment verandert continu en de krapte op de arbeidsmarkt is ongekend. Waar menig HR-manager tijd en expertise tekortkomt om het juiste talent aan te trekken, stelt Primatch HR Groep bedrijven in staat om zelf de juiste medewerkers te vinden. Partner voor de regio Haarlem, Femke Roze: “Employer Branding staat voor hoe je jouw werkgeversmerk op de juiste manier positioneert en versterkt. Een belangrijk onderdeel hiervan is een werken-bij-website.”

Inspiratie

Het voorjaar is stilletjes in aantocht. Een periode waarin nieuwe ondernemersideeën ontluiken en bedrijven mooie stappen kunnen zetten. Wellicht doet u tijdens het lezen van dit magazine alvast inspiratie op! Lees het magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: