Kennisplatform voor noord holland

Mireille Kaptein wint 38ste Veuve Clicquot Business Woman Award

Geplaatst op 19 maart 2019
Veuve Clicquot Business Woman Award

Op maandag 18 maart is in het Intercontinental Amstel Amsterdam de 38ste Veuve Clicquot Business Woman Award uitgereikt. Mireille Kaptein (1972) nam de prestigieuze onderscheiding voor succesvolle zakenvrouwen in ontvangst uit handen van voorzitter van bestuur Topvrouwen.nl, mevrouw mr. M. de Gaay Fortman. Mireille Kaptein staat sinds 2009 aan het hoofd van Kaptein Groep. Zij ontving de titel ‘Zakenvrouw van het Jaar 2019’ voor haar actieve personeelsbeleid waarin welzijn en persoonlijke groei van werknemers centraal staan en eveneens voor haar inspirerende rol in netwerken zoals Business Women Noord-Holland en WomenSbizz. Kaptein Groep, opgericht in 1936, is producent en verpakker van kaas- en boterproducten. Mireille Kaptein is de derde generatie Kaptein aan het roer van het Noord-Hollandse familiebedrijf en focust in haar bedrijfsvoering sterk op verantwoord ondernemen en continue ontwikkeling. Onder leiding van Mireille Kaptein groeide Kaptein Groep tot een nationaal en internationaal opererend bedrijf met solide financiële prestaties. Mireille Kaptein heeft daarmee een plaats in de diamant-categorie van de TheNextWomen100-lijst naast voormalig Zakenvrouwen Aukje Kuypers (2018) en Meiny Prins (2009).

Veuve Clicquot Business Woman Award

De zakenvrouw van het jaar verkiezing is in 1972 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het beroemde champagnehuis Veuve Clicquot en is een eerbetoon aan Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. In 1805 neemt Madame Clicquot, een 27-jarige weduwe, de leiding van het toen nog kleine champagnehuis en doopt het huis om in Veuve Clicquot Ponsardin. Daarmee zette zij een hoogst ongebruikelijke stap, aangezien de wijnwereld een mannenwereld was en een dame van goede komaf niet werd geacht zich met zaken te bemoeien. Madame Clicquot leidde echter met ijzeren wilskracht, uitstekende mensenkennis en zakelijke intuïtie de onderneming en ontpopte zich tot scherpzinnige, succesvolle zakenvrouw. Met haar sprankelende persoonlijkheid en bruisende vitaliteit bracht zij het champagnehuis tot grote bloei en zorgde zij voor internationale faam. Dankzij Madame Clicquot Ponsardin is Veuve Clicquot vandaag de dag nog steeds één van ’s werelds meest beroemde champagnehuizen.

De kwaliteiten en eigenschappen van Madame Clicquot Ponsardin – dynamisch, creatief, vernieuwend en een grenzeloos doorzettingsvermogen – vormen ook heden ten dage de basis van de uitreiking van de Veuve Clicquot Business Woman Award. De jury ontvangt jaarlijks vele voordrachten van zakenvrouwen met voortreffelijke kwaliteiten. Sinds 1981 is de Veuve Clicquot Business Woman Award een gerenommeerd initiatief in Nederland.

De jury

De jury van de Veuve Clicquot Business Woman Award 2019 bestaat uit mevrouw A. Jorritsma, voorzitter van de Fractie van de VVD in de Eerste kamer en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). De heer J. Vonhof, voorzitter Koninklijke Vereniging MKB Nederland, de heer drs. J. De Boer, voorzitter VNO-NCW, mevrouw drs. C.M. Wortmann-Kool, bestuursvoorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP, mevrouw A. Kuypers, Zakenvrouw van het Jaar 2018 en adviserend juryleden de heer W. Kool, journalist bij het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf en de heer B. Bron, Algemeen Directeur Moët Hennessy Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: