Kennisplatform voor noord holland

Mobiele showroom energiezuinig en duurzaam wonen op Heemskerkse markt

Geplaatst op 15 juli 2020
Mobiele showroom energiezuinig en duurzaam wonen op Heemskerkse markt

Wilt u ook advies op het gebied van energiezuinig en duurzaam wonen? Dit is uw kans! Op vrijdag 17 juli tussen 11.00 en 17.00 uur staat de mobiele showroom voor uw klaar aan het begin van het Burgermeester Nielenplein in Heemskerk.

Al met kleine maatregelen, zoals het aanbrengen van isolatie of het beter gebruiken van de verwarming, kunt u op uw energieverbruik besparen. Welke opties zijn er nog meer? Is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen op uw dak? U kunt al uw vragen stellen in de nieuwe mobiele showroom!

Eerste mobiele showroom

Het is een uniek project. De eerste mobiele showroom in de gemeente Heemskerk gericht op verduurzaming van uw huis. Omdat verduurzaming niet stil hoeft te staan, biedt onder andere de gemeente Heemskerk de inwoners deze kans. Gaatze de Vries (wethouder Duurzaamheid) gaat de showroom officieel openen. Wees erbij tussen 11.00 uur en 11.30 uur! De showroom staat voor het eerst op de Heemskerkse markt, maar staat op verschillende plekken in de maanden augustus en september in de IJmond!

Gratis energieadvies en energiebesparende maatregelen

In de showroom zijn verschillende vrijwilligers aanwezig voor een algemene toelichting en adviezen voor energiebesparing. U kunt ter plekke ook een gratis energieconsult via videobellen aanvragen. Samen met een energiecoach van EcoHeemskerk wordt dan middels uw eigen inbreng (status van de woning, welke verduurzamingsstappen zijn al gezet, wat is het gas- en elektriciteitsverbruik) en intelligente software van Duurzaam Bouwloket een analyse van uw huis gemaakt. Het resultaat is een advies op maat met een stappenplan en een indicatie van de besparing op uw energieverbruik. En als u vrijdag aanwezig bent, kunt u uw gegevens achterlaten en ontvangt u per post een gratis energiebespaarbox ter waarde van 35 euro met onder andere tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen en tijdschakelaars.

De mobiele showroom wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heemskerk, Omgevingsdienst IJmond, Duurzaam Bouwloket en EcoHeemskerk.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: