Kennisplatform voor noord holland

Möller Autoschade start een campagne ‘Een ode aan vrouwen in de automotive’

Geplaatst op 10 maart 2023
Möller Autoschade start een campagne ‘Een ode aan vrouwen in de automotive’

De autoschadebranche heeft last van een imagoprobleem. Te veel mensen hebben vaak nog een verkeerd beeld van het werk in de technische branche. Zo wordt gedacht dat het werk alleen voor mannen is en dat een techneut onder zware of vieze werkomstandigheden moet presteren.

De tijd van veranderen is aangebroken, we hebben meer vrouwen nodig in de techniek. Om die specifieke reden start Möller Autoschade een inspiratiecampagne ter ere van Internationale Vrouwendag. Inmiddels is 17,5% van alle medewerkers bij Möller Autoschade vrouw en ligt dit percentage hoger dan het gemiddelde van 15%. Aan het roer van Möller Autoschade staat de familie Möller zelf, met onder andere moeder en dochter die actief zijn in het bedrijf. Geen wonder dat dit meer vrouwen aantrekt om voor de organisatie te werken.

Met deze campagne hoopt Möller Autoschade een grote groep vrouwen te inspireren. Door de veranderende autobranche worden er nieuwe banen gecreëerd en zijn vrouwen harder nodig dan ooit. Nog steeds denken mensen dat vrouwen in de autoschadebranche alleen maar op kantoor werken. Maar niks is minder waar, ook beroepen als autoschadespecialist of autospuiter zijn voor vrouwen weggelegd. Vrouwen hebben oog voor detail en werken over het algemeen veel secuurder dan mannen. 

Möller Autoschade vroeg onlangs aan haar vrouwelijke collega’s waarom ze voor deze branche hadden gekozen. Veelal gaven aan dat de autoschadebranche goede arbeidsvoorwaarden, voldoende uitdaging en doorgroeimogelijkheden biedt. Het werken met mannen wordt ervaren als prettig door de duidelijke communicatie over en weer. De conclusie werd al snel duidelijk, er is geen verschil tussen mannen- of vrouwenwerk. Vrouwen kunnen net zo goed technisch werk doen, want mannen en vrouwen zijn gelijk aan elkaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: