Kennisplatform voor noord holland

MTP Auctions: ‘Ontzorgen staat bij ons op nummer 1!’

Geplaatst op 29 juli 2022
Euroseat: ‘Ontzorgen staat bij ons op nummer 1!’

Ruim twintig jaar geleden verkocht Marco Wokke het meubilair van zijn toenmalige eigen strandtent. Dat ging hem zó gemakkelijk af dat hij er een businesscase in zag. Daaruit ontstond Euroseat, wat zich richt op de in- en verkoop van horecameubilair. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 15.000 m² aan meubilair in een enorm pand aan de Boekelermeer in Alkmaar, met handel over de hele wereld.

Zo’n vijf jaar geleden zag Marco kansen voor het creëren van een nieuwe afzetmarkt, er was dan ook meer aanbod dan vraag. Hieruit is MTP Auctions ontstaan. Het bedrijf dat veilingen faciliteert waarmee je met enkele stappen de maximale waarde uit een inventaris haalt. Tijdens een indrukwekkende rondleiding door het pand vertelt Marco zijn verhaal.

Bordje omhoog, bordje omlaag

“Als je denkt aan veilingen dan vliegen al snel de filmscènes door je hoofd. Bordjes omhoog en omlaag. Zo werkt het bij ons ook, maar dan gebeurt het veilen online”, vertelt Marco. MTP Auctions is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een uniek en succesvol bedrijf dat je nergens anders in Nederland of België zult vinden. Het bedrijf onderscheidt zich in de volledige transparantie die zij bedrijven biedt, de mogelijke schaalgrootte, duurzaamheidsstandaard en last but not least: de volledige ontzorging. Klop je als curator of eigenaar van een horecazaak bij MTP Auctions aan, dan wordt (naar wens) al het werk volledig uit handen genomen. Van het maken van de foto’s van de kavels tot het online publiceren en het veilen zelf. “Voor het online veilen werken we met een internationaal veilingplatform met een enorm bereik. Heel fijn, want zo hoeven wij ons niet te richten op de koper, maar kan alle aandacht naar de verkopers, onze opdrachtgevers.”
Alles wat na een veiling niet verkocht is wordt gedemonteerd en meegenomen (voor een afgesproken prijs) om later alsnog een tweede leven te kunnen geven. Als opdrachtgever ben je er dus 100% zeker van dat op de besproken datum het pand leeg is én dat je interieur nog een mooi bedrag opbrengt. “We doen uiteenlopende projecten voor kleine en grote bedrijven. Zo veilen we het bruine café bij jou in het dorp én zijn we de vaste partner van onder andere Schiphol, alle vestigingen van Loetje, Rabobank en La Place. Daar zijn we erg trots op!”, licht Marco enthousiast toe.

Recyclen als corebusiness

Het bedrijf heeft een van nature hoge duurzaamheidsstandaard. Naast het feit dat Marco persoonlijk het verantwoord omgaan met de wereld om ons heen enorm belangrijk vindt heeft MTP Auctions samen met Euroseat een bijzonder lage CO2-voetafdruk, recyclen is tenslotte de corebusiness. Daarbij is er op het terrein een eigen milieustraat, waar alle materialen gescheiden worden. Deze worden vervolgens ook weer hergebruikt en gaan dus niet richting de afvalhoop. Met als indrukwekkend eindresultaat dat de hoeveelheid afval van het bedrijf slechts neerkomt op één grijze kliko per week. En dat voor een bedrijf met een enorme oppervlakte. “Ook proberen we met zoveel mogelijk lokale partners en leveranciers te werken en streven we naar 100% efficiëntie, bijvoorbeeld bij het combineren van transportritten”, aldus Marco.

Vaste veilingpartner voor grote bedrijven

“We zien dat het aankopen van tweedehands materialen steeds meer gemeengoed wordt bij bedrijven, als onderdeel van het MVO-beleid. Enerzijds komt dat vanuit de eigen overtuigingen en anderzijds vanuit opgelegde regelgevingen vanuit bijvoorbeeld banken en de overheid. Voor de toekomst streven we naar een gezonde groei: we willen nog meer (grote) bedrijven aan ons binden om zo de vaste veilingpartner te worden in Nederland, België en Duitsland.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: