Kennisplatform voor noord holland

Multitalenten aan het IJ

Geplaatst op 28 juni 2021
Multitalenten aan het IJ

Als er één ding is wat veel klanten van De Hooge Waerder sinds het begin van de coronacrisis konden waarderen is het wel de alles-onder-één-dak-formule. “De meeste zakelijke vraagstukken vereisen nou eenmaal meer dan één deskundigheid.”  

Bij De Hooge Waerder werken louter specialisten. Accountants, belastingadviseurs, juristen, HR-deskundigen en diverse experts op het gebied van corporate finance, ICT of audits. Maar samen weten die individuele specialisten ontzettend veel. En dankzij de nauwe onderlinge samenwerking bij uiteenlopende vraagstukken voor klanten versterken ze elkaar.
“Van die krachtenbundeling profiteren onze klanten concreet.” Tjerk Feenstra is zelf bedrijfsjurist, maar weet precies welke collega hij moet hebben als zijn klant een niet-juridische vraag heeft. “Makkelijk kunnen doorverwijzen naar een expert geeft onze dienstverlening meerwaarde en maakt die ook laagdrempelig. Je weet snel waar je aan toe bent. En dat is zeker bij urgente kwesties natuurlijk ontzettend prettig.”

Een bedrijfsovername, een ontslagzaak, de loonadministratie, de boekhouding, een audit of een privésituatie: voor al die verschillende zaken maar één telefoonnummer hoeven onthouden is voor een aantal ondernemers dé reden dat ze bij De Hooge Waerder zitten. “Die expertise delen we actief met de klanten in nieuwsbrieven en speed-updates. Ook trainen we onze specialisten in het signaleren van mogelijke problemen buiten hun vakgebied.”

Direct in actie

Toen de pandemie en alle bijbehorende beperkende maatregelen vrijwel iedereen in maart 2020 nogal overvielen, stak de overheid veel energie in het optuigen van regelingen om ondernemers die hun zaak verplicht moesten sluiten financieel te kunnen ondersteunen. “Soms was die ondersteuning aanvragen nog best complex: je moest echt in je boekhouding, personeelsbestand of de jaarprognose duiken om in aanmerking te komen voor support.”

De Hooge Waerder wachtte op dat vlak niet af, maar benaderde direct alle klanten voor wie een bepaalde ondersteuningsregeling relevant kon zijn. “Als ze hulp nodig hadden, konden wij snel schakelen.” Die proactieve houding kenmerkt De Hooge Waerder dan ook. “Eigenlijk kun je wel stellen dat onze organisatie niet te klein is en ook niet te groot. We kennen onze klanten goed en weten over het algemeen ook wat er speelt. Proactief is onze tweede natuur.”

Creatieve blik

De adviseurs van de Hooge Waerder denken breed met de klant mee, soms ook voorbij hun eigen deskundigheid. “We proberen echt naast de ondernemer te staan. Met nieuwe inzichten, door kansen te creëren of slimme oplossingen te bedenken voor lastige problemen. Die creativiteit en die flexibiliteit – daarin schuilt voor een belangrijk deel onze kracht.”

Met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Haarlem en Amsterdam-Noord zitten de 140 adviseurs van de Hooge Waerder eigenlijk altijd bij de klant om de hoek. “Niemand heeft een vaste werkplek, het is maar net met wie je wanneer om tafel gaat. In Amsterdam kijken we uit over het IJ: wie weet maken we nog wel eens de sprong de stad in, maar onze no-nonsense instelling sluit ook juist goed aan bij Amsterdam-Noord. Met veel klanten in de horeca, creatieve sector en IT voelen we ons hier sinds twee jaar enorm thuis.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: