Kennisplatform voor noord holland

Natuurlijk schoon met Bioblink: ‘We stellen mens en natuur voorop’

Geplaatst op 27 juni 2023
Natuurlijk schoon met Bioblink: ‘We stellen mens en natuur voorop’

Een schone werkomgeving is belangrijk voor de tevredenheid en productiviteit van werknemers. Dat weet Bioblink al jaren. Het Amsterdamse schoonmaakbedrijf maakt bij verschillende bedrijven door heel het land schoon. Uniek hierbij is dat de schoonmaakservice van Bioblink helemaal duurzaam is. We spraken met Walifa Ramnarain, oprichter en eigenaar van Bioblink.

Op wat voor manier zijn jullie duurzaam bezig?
Walifa: “Ten eerste gebruiken we uitsluitend duurzame en milieuvriendelijke producten; onze duurzame schoonmaakmiddelen zijn van sterk geconcentreerde 100 procent natuurlijk afbreekbare producten. Goed voor het milieu maar ook voor de gezondheid van onze medewerkers en klanten! Ten tweede bewaken we het waterverbruik en adviseren we over het sorteren en verwerken van afval. Daarnaast kunnen wij de klant ook verder adviseren op het gebied van duurzame facilitaire materialen. Bioblink geeft de werkomgeving dus niet alleen een upgrade door een duurzame schoonmaak, maar geeft ook duurzame tips en adviezen waarbij we mens en natuur vooropstellen.”

Kun je een voorbeeld geven van zo’n duurzaam advies?
“Veel bedrijven bestellen bijvoorbeeld wegwerpmateriaal voor koffie en thee. Ze besteden dan misschien wel 10.000 euro per jaar aan wegwerpbekers, roerstaafjes, suikerzakjes et cetera. Terwijl je met een energiezuinige afwasmachine en echte bekers en lepels, op langer termijn stukken goedkoper en duurzamer bezig bent.”

Hoeveel mensen werken er bij Bioblink?
“Op dit moment 63 man. Wij vinden het belangrijk dat zij goed matchen bij onze verschillende klanten, zodat ze er langere tijd kunnen werken. Op die manier zie je dus ook onze duurzaamheid terug. Wij kijken niet alleen naar de middelen maar ook naar de mensen. Onze mensen maken echt het verschil. Bioblink investeert daarom in een persoonlijke en warme band met het schoonmaakteam. Wij willen dat zowel de klant als de medewerker het vertrouwen voelt dat we samen werken aan een duurzamere en schone wereld.”

Hoe gaan jullie met nieuwe klant precies te werk?
“Voordat we aan de slag gaan maken we samen een plan voor een duurzame aanpak voor de organisatie. Wij nemen hierin onze adviezen en learnings van ruim 13 jaar ervaring mee.
De frequentie van onze schoonmaakservice wordt afgestemd op de behoeften van het bedrijf in kwestie. En ons advies op maat is altijd concreet, praktisch en kostenbesparend. Uiteraard kunnen we de implementatie van ons advies verder uitvoeren; het levert de klant vaak financiële en fiscale voordelen op.”

Duurzaamheid is een begrip dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Zie je ook een trend in jouw vakgebied?
“Gelukkig zien steeds meer mensen in dat zij zelf iets kunnen doen voor een betere wereld. Ook bij bedrijven groeit dit bewustzijn en ook het besef dat schoonmaak stukken duurzamer kan. Dat was 13 jaar geleden, toen ik met Bioblink begon, wel anders. Toen waren wij pioniers op het gebied van duurzaamheid. Gelukkig worden bedrijven steeds groener en dat heeft weer een positief effect op de gehele wereld. Daar doen we het tenslotte allemaal voor!”


Naast duurzame schoonmaak kun je bij Bioblink ook terecht voor tapijt-, vloer- en glasreiniging! Bioblink is gevestigd in Chasséstraat 42 in Amsterdam. Voor meer informatie zie www.bioblink.nl of bel 020-3346551.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: