Kennisplatform voor noord holland

Nieuwe voorzitter dagelijks bestuur en directeur Vereniging Amsterdam City

Geplaatst op 10 november 2022
Nieuwe voorzitter dagelijks bestuur en directeur

Benno Leeser is vanaf 1 november de nieuwe voorzitter van het Dagelijks Bestuur Vereniging Amsterdam City. Hij neemt het stokje over van Willem Koster. Begin 2023 zal Willem tijdens een passend en feestelijk samenzijn afscheid nemen. Jan Stoeltie is per 1 september begonnen in de rol van directeur binnen de Vereniging.

Bestuursvoorzitter

Benno is in 1973 begonnen bij GASSAN Diamonds en sinds 1983 de CEO van dit familiebedrijf. De onderneming is nauw betrokken bij Amsterdam Centrum vanwege de locatie van het hoofdkantoor aan de Nieuwe Uilenburgerstraat. Deze werd vóór de Covid-pandemie bezocht door 400.000 bezoekers op jaarbasis. Daarnaast heeft GASSAN een grote winkel op de Dam. Met Benno Leeser haalt de vereniging een ervaren ondernemer en bestuurder met een breed netwerk in huis, waarmee de ingezette nieuwe koers verder kan worden uitgerold. “Een werkbare situatie voor de ondernemers is van groot belang, maar zeker ook moet de bezoeker aan onze stad zich welkom voelen. Hiervoor is nauw overleg nodig tussen winkeliers, de gemeente en de buurt. Ik ben zeer verheugd om als bestuursvoorzitter van Amsterdam City mijn steentje te mogen bijdragen”.

Verbinder

Jan Stoeltie is de afgelopen 25 jaar werkzaam geweest in, voornamelijk, de Amsterdamse gastvrijheidsindustrie. Na zijn studie aan de Hotelmanagement school heeft hij diverse rollen vervuld in de hotellerie. De afgelopen tien jaar was Jan onderdeel van het MT in de Bijenkorf Amsterdam.

Tijdens deze periode is de Master International Service Management behaald en was Jan een actief bestuurslid in BIZ Damrak Beursplein. Jan is bekend ín en met Amsterdam en haar ondernemers en heeft een aantoonbaar netwerk opgebouwd. Als verbinder en visitekaartje van de vereniging zet hij zich met volle toewijding in om de belangen van de ondernemers op een constructieve wijze te behartigen. “Er liggen veel kansen het ondernemersklimaat in de binnenstad te verbeteren. Met o.a. de gemeente zijn wij in gesprek over onze bezoekerseconomie. Ook zetten wij ons sterk in op onderwerpen als bereikbaarheid, de kwaliteit in de openbare ruimte (afval) en veiligheid. En dat in een periode waarin ondernemend Amsterdam dagelijks de zeer grote uitdagingen van de actualiteit in de wereld om ons heen ervaart”.

Vereniging Amsterdam City

Amsterdam City is een vereniging met als leden grotere en kleinere bedrijven, instellingen en culturele organisaties. Ons doel is een economisch gezonde binnenstad. Wij werken nadrukkelijk samen met BIZzen, ondernemersverenigingen, straatmanagers en stadsdelen. Elk jaar meten wij hoe het gaat met de economie in de binnenstad. De trend van de economie en het ondernemersklimaat wordt vertaald in de Amsterdam City Index. De vereniging participeert in Centrum XL. Centrum XL is een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen de Gemeente Amsterdam, Vereniging Amsterdam City, Koninklijke Horeca Amsterdam en MKB Amsterdam. Wij zijn ervan overtuigd dat deze publiek-private samenwerking nodig is om de stad aantrekkelijk te houden voor haar ondernemers, de Amsterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: