Kennisplatform voor noord holland

Première documentaire ‘Mart Visser’ in DeLaMar

Geplaatst op 31 oktober 2023

Op 6 november aanstaande gaat de documentaire ‘Mart Visser’ in première in DeLaMar in Amsterdam. Waar eenieder bij de naam Mart Visser direct denkt aan prachtige exclusieve avondjurken, high-end fashion, grote couture shows met een peloton aan modellen, is in deze documentaire een breder en compleet beeld van de ontwerper te zien.

Regisseur – en goede vriend – Marius Looijmans maakte zijn eerste documentaire over het leven en de carrière van couturier, vormgever en kunstenaar Mart Visser. Hij kreeg de vrijheid en mogelijkheid om alles te filmen en zijn verhaal te maken als documentairemaker. Om de kijker te laten zien wat het is als je de eeuwige drang hebt om te creëren. Een ware passie, met ambacht en liefde, maar ook frustratie. En natuurlijk Mart Visser zijn grote successen, zakelijke conflicten en de tegenslagen in zijn leven.

Het resultaat is – een ruim uur durend – kijkje in het leven van Mart Visser, vol creatie, mode en kunst. Met 58 coutureshows, tientallen prêt-à-porter collecties en samenwerkingen met grote bedrijven, was het aanbod aan beeld enorm. Een ware “kill your darlings” om de juiste foto’s, films en video’s te selecteren.
De documentaire bevat een zeer aangenaam tijdsbeeld: vanaf Mart zijn sterke opkomst en positionering begin jaren negentig tussen de gesettelde garde couturiers in Nederland; Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar tot aan nu. De liefde en passie om een vrouw te verfraaien en haar op een voetstuk te plaatsen, toepast als een concept binnen al zijn modecreaties. En, hoe zijn carrière heel organisch een nieuwe wending krijgt…

‘Welkom in mijn wereld”, zoals Mart vaak zelf zegt, is hier helemaal op zijn plaats.

Medio november lanceert Mart Visser een volledige en nieuwe collectie bedrijfskleding voor zowel dames als heren in samenwerking met Suit Up. In navolg van zijn grote corporate image projecten voor o.a. KLM, Facilicom, Koninklijke Luchtmacht, Douane Nederland en vele anderen, is er nu een collectie met zijn herkenbare signatuur die toepasbaar is voor bedrijven vanaf 30 medewerkers.

foto: Robert Roozenbeek

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: