Kennisplatform voor noord holland

ProctorExam maakt tijdens COVID-19 meer dan twee miljoen thuisexamens mogelijk

Geplaatst op 7 december 2020
ProctorExam maakt tijdens COVID-19 meer dan twee miljoen thuisexamens mogelijk

Geen compromis sluiten tussen veiligheid en nauwkeurigheid staat gelijk aan integriteit bij toetsen op afstand en bij eLearning.

ProctorExam, het grootste, online proctoringbedrijf in Europa en wereldleider op het gebied van flexibele SaaS-proctoringtechnologie, maakt tijdens COVID-19 meer dan twee miljoen thuisexamens mogelijk. Die toetsen hadden anders niet kunnen plaatsvinden. Partners zijn onder andere universiteiten, leveranciers van onderwijstechnologie / dienstverleners en een reeks oude en nieuwe klanten die de diensten van ProctorExam hebben gebruikt bij hun transitie naar een volledig digitale ervaring. De klanten hebben gekozen voor ProctorExam als alternatief op de Amerikaanse online proctoringleveranciers. Als Europese partij biedt ProctorExam klanten namelijk de strengste Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ongeacht waar ze gevestigd zijn.

Geen compromis sluiten tussen veiligheid en nauwkeurigheid staat gelijk aan integriteit bij toetsen op afstand en bij eLearning. De uitzonderlijke wijze van proctoring, namelijk een dubbele weergave door naast de webcam een tweede camera te gebruiken – bijvoorbeeld een smartphone of tablet – verhoogt de veiligheid en nauwkeurigheid. Traditionele proctoringdiensten krijgen alleen het vooraanzicht te zien en gebruiken invasieve technologie om staren te registreren. Natuurlijk bewegen mensen met hun ogen. Daarom is het beter om te begrijpen waar ze precies naar staren. Dit door een mobiele cameraopname ertegenover te maken.

De student wordt centraal gesteld. De diensten zijn gebruiksvriendelijk en evenwichtig als het gaat om inmenging in de persoonlijke levenssfeer. Er zijn configuraties zoals meer talen, met kant-en-klare sjablonen in het Nederlands, Frans, Italiaans, Chinees, Spaans en Engels. Tot slot zijn er opties voor white-labeling en branding.

Bring Your Own Proctor

De examens kunnen worden beoordeeld door menselijke proctors. ProctorExam heeft daarvoor betrouwbare en schaalbare samenwerkingsverbanden. Ook Bring Your Own Proctor (BYOP) is mogelijk. Eigen proctors en personeelsleden kunnen worden ingezet om het proces in de gaten te houden. ProctorExam biedt alle proctoringmodaliteiten aan als een one-stop-shop en maakt op afstand toetsen voor iedereen toegankelijk.

“Toen ik zes jaar geleden met het bedrijf begon, was ik gefrustreerd door mijn eigen situatie waarin ik moest reizen om examen te doen. Ook merkte ik dat mensen van over de hele wereld aan Harvard, MIT, Stanford, Yale enzovoort willen studeren. Er is een serieuze vraag naar examens op afstand afleggen en niet slechts één type, bijvoorbeeld summatieve examens. Bovendien willen studenten dezelfde accreditatie krijgen als de mensen die de examens fysiek in de klaslokalen van die instellingen afleggen. Veel van die vooraanstaande opleidingsinstituten bieden wel modules aan voor mensen in het buitenland, maar de examens en certificaten worden niet op dezelfde manier geaccrediteerd. De certificaten zijn niet echt om het zo maar te zeggen. Nu proctoring en robuuste eLearning-programma’s de afgelopen jaren veel gewoner zijn geworden, is dit allemaal nog sneller gaan veranderen. We konden het tempo waarin dit gebeurd is niet voorspellen. Zeker, die groei is ook het resultaat van de steeds veranderende leeromgeving, zoals het hoort, vooral in dit zeer traditionele domein,” zegt Daniel Haven.

Verandering in de manier van werken

Door COVID-19 heeft 94% van de organisaties de manier van werken veranderd, inclusief de strategie voor training en persoonlijke ontwikkeling. Geen enkel bedrijf is van plan om face-to-face opleidingen in 2021 uit te breiden. Ook zijn de meeste bedrijven slechts pas begonnen met virtueel leren. Mobiel wordt het belangrijkste platform. Bovendien voorspelt het World Economic Forum dat 40% van de expertise, in 2022 vervangen moet worden door nieuwe expertise. Tegelijkertijd laat Deloitte Insights zien dat medewerkers de mogelijkheid om te leren zien als een belangrijke reden om een baan aan te nemen. Ten slotte is met eLearning tot wel 60% minder werknemerstijd vereist dan bij face-to-face trainingen. Door reizen met CO2-uitstoot te vermijden, ondersteunt eLearning en toetsen op afstand organisaties bij de realisatie van hun milieudoelstellingen.

“Natuurlijk hebben we tijdens de piekmomenten van de pandemie een aantal uitdagingen gehad. Scholen kwamen bij ons terecht voor thuisexamens en om hun leerprogramma’s door te laten gaan. Toch hadden ze niet altijd de capaciteit om de nodige informatie en die enorme, plotselinge verandering in hun manier van werken te verwerken. Ze moesten beslissingen nemen, opschalen en meegaan met wat er allemaal moest gebeuren. Soms was de communicatie met studenten een beetje gecompromitteerd. We hadden weken waarin we tienduizenden examens moesten managen. We probeerden een rots in de branding te zijn. Dit domein was in theorie al wel bekend, maar in de praktijk nog behoorlijk traditioneel. Gelukkig is de dynamiek snel veranderd. Dit zorgt voor een vruchtbare bodem voor de toekomst. We zijn klaar voor de volgende fase van normalisatie,” zegt Daniel Haven.

Serieuze en complexe operaties met verschillende stakeholders

Of het nu gaat om huidige of toekomstige klanten, hoger onderwijs of bedrijfstrainingen, de doelgroepen van ProctorExam zijn meestal mid-executive tot C-level professionals van grote onderwijsinstituten. Online proctoring is vaak nieuw voor hen. Soms hebben ze al enige ervaring. Ze hebben echter altijd dezelfde zorg, namelijk een integer examenproces waarborgen en tegelijkertijd zorgen voor passende privacyvoorwaarden voor de testpersonen.

In de alledaagse processen is ProctorExam betrokken bij serieuze en complexe operaties met verschillende stakeholders. De doelgroep is slim, heeft weinig tijd en vooral veel op hun bordje. De tools en inzichten moeten AVG-compliant zijn en het werk van de klant gemakkelijker maken. Waar nodig, adviseert ProctorExam op het gebied van onderwijs en professionele training in bredere zin.

AVG-compliant voor iedereen

ProctorExam is AVG-compliant voor iedereen, dus ook voor testpersonen buiten de Europese Unie. Hierdoor ervaren testpersonen een hoge mate van voorspelbaarheid, transparantie en autoriteit en wordt hun privacy beschermd. De Europese Unie maakt geen gebruik van bepaalde tools die in de VS bestaan. Daar is het mogelijk bijvoorbeeld om een database op te vragen, om de persoonlijke identiteit van testpersonen te controleren. Binnen de EU gebeurt dat niet. Bovendien wordt niet iedereen beschermd door de huidige privacywet- en regelgeving in de VS, inclusief buitenlandse testpersonen. Dit betekent dat thuisexamens en eLearning, georganiseerd door een Europees bedrijf, tot vandaag de dag de beste privacynormen en -cultuur bieden.

“We zitten in Europa, maar hebben wereldwijde aantrekkingskracht. Vanwege de uitstekende privacynormen hopen we zeker dat coöperatieve verenigingen van onderwijs- en onderzoeksinstellingen bedrijven zoals ProctorExam zullen beschermen en waarderen. Ze kunnen ons vanzelfsprekend zien als een ijzersterk alternatief voor de in Amerika gevestigde tier one ‘usual suspect’ ondernemingen. Uitmuntendheid en verdere R&D, vooral op het gebied van AI, zijn onze ambities voor het komende jaar,” zegt Daniel Haven.  

ProctorExam bereikt klanten in 25 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië. Met een wereldwijd gediversifieerd model met testpersonen in 178 landen boort ProctorExam nieuwe sectoren aan en identificeert het bedrijf nieuwe kansen. De diensten worden aangeboden aan een reeks directe en indirecte klanten, waaronder instellingen voor hoger onderwijs, bedrijfscertificering en technologie- en servicepartners.

Over ProctorExam

ProctorExam is het grootste, online proctoringbedrijf in Europa en wereldleider op het gebied van SaaS-proctoringtechnologie. Het bedrijf is in 2014 opgericht door Daniel Haven om instellingen hoogwaardige proctoringdiensten aan te bieden in verschillende verticale markten. Het hoofdkantoor van ProctorExam zit in Amsterdam. Het platform is volledig webgebaseerd en in hoge mate aanpasbaar. Er wordt gebruik gemaakt van een reeks API’s. Alle vormen van online proctoring zijn mogelijk, van live proctoring tot geautomatiseerd. De ProctorExam Proctoring Infrastructure as a Service omvat als eerste 360-graden monitoringmogelijkheden. Dit door de webcam en de camera van een smartphone of tablet tegelijkertijd te gebruiken. Meer informatie via https://proctorexam.com/.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: