Kennisplatform voor noord holland

Provincie Noord-Holland geeft gangmakers podium

Geplaatst op 14 februari 2019
Provincie Noord-Holland geeft gangmakers podium

Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar opende voor een dag haar deuren voor 900 Noord-Hollandse innovatiepioniers. De Provincie Noord-Holland helpt innovatieve ondernemers die versneld willen groeien met ondersteuningsprogramma’s als GO!-NH, PIM en het Innovatiefonds. “Deze aanpak werpt zijn vruchten af en levert aansprekende nieuwe ondernemingen op die bijdragen aan duurzame oplossingen voor mobiliteit, energie en hergebruik van producten”, aldus gedeputeerden Jack van der Hoek en Jaap Bond.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven opende het Versnellingshuis samen met Hans de Boer (VNO-NCW) en Maria van der Heijden (MVO Nederland). In het Versnellingshuis bieden experts uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap samen ondersteuning aan ondernemers, zodat meer kansrijke  circulaire businessplannen tot bloei komen en rendabel worden.

De festivalbezoekers konden in een twintigtal mini workshops alvast ‘warmdraaien’ voor de officiele opening door dagvoorzitter Diana Matroos en de gedeputeerden van de provincie Noord-Holland Jack van der Hoek en Jaap Bond. “Het is echt een festival. Naar een muziekfestival ga je om nieuwe muziek te ontdekken. Hier ga je naar toe om innovaties te ontdekken,” aldus Bond.

Kees Klomp benadrukt in zijn keynote over de Betekeniseconomie dat men het steeds belangrijker vindt dat werk betekenis heeft. Zo geven Millennials massaal de voorkeur aan werkgevers die ook maatschappelijke winst maken.

De paneldiscussie tussen de experts Constantijn van Oranje, Elske Doets, Rixt Herklots en innovatieve ondernemers Anouk Dijkstra, Simon Loerakker en Erwin Meijboom leverde een unanieme call to action op. “Maak keuzes, wees enthousiast en heb lef. Er zijn in Nederland veel kansen voor innovatieve ondernemers. Om deze optiimaal te benutten is het cruciaal dat er wordt samengewerkt.”

Als afsluiter werden de 60 genomineerde innovatiepioniers in de spotlight gezet. Nico Berger, Theo Koster, Veerle Struben, Sandra de Reep – Gruber en Alex Jansen kregen de meeste support. “Ik ben erg vereerd met de onderscheiding en had dit niet zien aankomen , aldus een bevlogen Theo Koster, Business Development Manager Techport.

Het gehele programma en beeldverslag van het festival  https://innovatiefestivalnh.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: