Kennisplatform voor noord holland

Prowise breidt online leeromgeving uit met Windows-integratie

Geplaatst op 11 juni 2021
Prowise breidt online leeromgeving uit met Windows-integratie

Met de uitrol van de online leeromgeving op Windows-apparaten maakt onderwijsvernieuwer Prowise haar aanbod voor scholen en stichtingen verder compleet. Het nieuwe aanbod betekent volledige keuzevrijheid voor de school, leerlingen en leerkrachten kunnen via Prowise GO altijd samenwerken in een veilig leerklimaat.

Met de uitrol van de online leeromgeving voor Windows-apparaten maakt Prowise het aanbod van Prowise GO verder compleet. Naast Google Workspace for Education kunnen scholen nu ook kiezen voor Windows 10 en Office 365. In een afgeschermde omgeving kunnen leerlingen zo op een veilige manier leren. Dankzij een goede samenwerking met Microsoft en de ontwikkelaars van het twaalf jaar oude Nederlandse bedrijf kunnen alle devices bovendien op afstand worden beheerd. Sowieso maken het it-beheer van de school, inclusief (on-site) service, deel uit de aangeboden totaalprijs van 6 euro per leerling per jaar, exclusief btw. 

Totaaloplossing

Met Windows 10 Pro voor Educatie beschikken scholen over veel mogelijkheden tot leren op afstand. Met Office 365 voor Educatie kunnen ze effectief én efficiënt samenwerken, op een manier die past bij de visie van de school. Veiligheid is daarbij essentieel, net als continuïteit. Dagmar Lens Educatie Lead Microsoft Nederland : “Als Microsoft blijven we ons aanbod aanpassen aan de behoefte in het onderwijsveld. De samenwerking met Prowise is hier een mooi voorbeeld van. Beheer en toegankelijkheid voor docenten en leerlingen wordt geoptimaliseerd en zo ontstaat met het samenwerkingsplatform Microsoft 365 een totaaloplossing. Zo kan uiteindelijk de focus nog meer op het onderwijs zelf gelegd worden.”

Prowise GO & EduBook 360 G2

Prowise GO rendeert optimaal als leerlingen de beschikking hebben over een eigen laptop of device. Om onderwijs op maat verder vorm te geven, presenteert Prowise de EduBook 360 G2. Dit is een krachtige notebook uitgerust met Windows 10, touchscreen en een optionele Windows Ink pen. Dankzij het 360º kantelbare beeldscherm is het device te veranderen van laptop naar tablet en alles daartussenin. Met het roterende ontwerp zijn op een geheel nieuwe manier mogelijkheden te verkennen en opdrachten uit te voeren. De Prowise Edubook 360 is voor slechts €279 een betaalbare oplossing voor hybride onderwijs.

Marktleider

Met een disruptieve aanpak brak Prowise twaalf jaar geleden de touchscreenmarkt in Nederland open. De betaalbare, in Budel ontwikkelde veilige producten voor het onderwijs resulteerden in de status van marktleider in Nederland. In de rug gesteund door al meer dan 300 tevreden besturen willen we met de online leeromgeving Prowise GO eenzelfde traject doorlopen en scholen in Nederland en België voorzien van een modern, betrouwbaar en privacy-vriendelijk leerklimaat. Dankzij de ISO 27001- en Privacy Verified-certificeringen en pending BSI IT-Grundschutz certificering van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (afgekort BSI) kan door onderwijsontwikkelaar Prowise de propositie voor de ‘veiligste oplossing voor het onderwijs’ kracht bij worden gezet. 

Onderwijs op maat

Leerkrachten zetten zich elke dag met grote passie in om hun leerlingen zo goed mogelijk te laten presteren. In het afgelopen decennium zijn hiervoor tal van digitale leertechnologieën -zoals digiborden en personal devices- geïntroduceerd. Niet elke leerling heeft baat bij dezelfde oefenstof op hetzelfde moment. In de online leeromgeving Prowise GO vindt de leerkracht alle hulpmiddelen om maatwerk te leveren. Via de gebruiksvriendelijke portal kan de leerkracht specifieke opdrachten klaarzetten in bijvoorbeeld Basispoort-applicaties, maar ook de inbegrepen adaptieve leersoftware van Prowise Learn en het veelgebruikte Prowise Presenter. 

Webinar: leer alles over Prowise GO op Windows devices tijdens het gratis webinar op maandag 21 juni! Meld je aan.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: