Kennisplatform voor noord holland

Prowise lanceert meest innovatieve en ultraveilig digitaal schoolbord

Geplaatst op 18 februari 2021
Prowise lanceerd meest innovatieve en ultra veilige digitale schoolbord

Het nieuwste product van Prowise brengt digitale scholing naar een compleet nieuwe dimensie. Onlangs lanceerde het bedrijf zijn beste touchscreen tot op heden. Met de beste schrijfervaring, hoge privacy- en security standaarden en meerdere slimme mogelijkheden, is het scherm klaar voor topprestaties in de klaslokalen en tijdens onderwijs op afstand. Het product is net op de markt en nu al genomineerd voor een felbegeerde BETT Award én een iF Design Award. Maak kennis met het splinternieuwe Prowise Touchscreen Ten.

Traditionele krijtborden hebben in de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor digitale opvolgers. Vandaag is de meest complete en state of the art oplossing van het moment gelanceerd: het Prowise Touchscreen Ten. Dit all-in-one digitale scherm speelt in op de huidige behoeften om optimaal digitaal les te kunnen geven én te volgen. 

Beste schrijfervaring

Om de beste schrijfervaring te realiseren, zijn voor het Prowise Touchscreen Ten verschillende technieken gebruikt. De krachtige ProWrite Touch-technologie zit direct in de glasplaat verwerkt. Deze techniek zorgt voor de ultieme pen-op-papier-ervaring, met razendsnelle schrijfsnelheid zonder vertraging en optimale schrijfnauwkeurigheid. De 40 touch points maken het mogelijk om diverse handelingen, zoals schrijven, gummen, en objecten verplaatsen, tegelijkertijd te verrichten. Door de zogenaamde display bonding-technologie zit er geen ruimte tussen de glasplaat en het LCD-panel. Hierdoor wordt schrijven nauwkeuriger, vloeiender en sneller dan ooit. Bijkomend voordeel van display bonding is dat het schitteringen op het scherm tegengaat, omdat externe lichtval niet terugkaatst. Voor het verminderen van weerspiegeling, reflectie en vingerafdrukken zit bij de nieuwe must-have voor leraren standaard nano-textuur direct in de glasplaat geëtst. Deze techniek wordt door Apple, tegen meerprijs, aangeboden op iMacs. De combinatie van deze technieken en de speciaal ontwikkelde software, ProNote genaamd, bieden samen de beste schrijfervaring op een digitaal bord. 

Veiligheid

Dit scherm en alle bijbehorende tools zijn het veiligst in z’n soort. De gebruiker heeft de regie. Alleen hij kan bij zijn data en bepaalt wie er verder toegang tot krijgt. Alles wordt gehost vanaf een eigen server, waar niemand anders bij kan. Zowel alle hard- als software is door Prowise zelf ontwikkeld. De veiligheid is intensief getest door een team professionele hackers. Prowise heeft als enige leverancier van digitale schoolschermen een ISO 27001-certificering en verwacht op korte termijn ook het Duitse BSI-certificaat. Deze hoogstaande onafhankelijke certificeringen bevestigen de goede veiligheid van het Prowise Touchscreen Ten. Om ongewenste apps en content buiten de schooldeuren te houden, heeft Prowise geheel in eigen beheer een Appstore ontwikkeld. Hierin staan alleen geschikte apps voor in het klaslokaal, die vooraf door een testteam zorgvuldig zijn gecontroleerd.  Erik Neeskens, Chief Sales Officer bij Prowise: “11 jaar ervaring is samengekomen in dit nieuwe product. Ik ben enorm trots op het resultaat en op iedereen die hieraan meegewerkt heeft. Het Prowise Touchscreen Ten is zowel esthetisch als technologisch onderscheidend. Digitale scholing is nog nooit zo compleet en leuk geweest. Het is voor ons a perfect ten!”

Voor leerkrachten

Voor de ontwikkeling van het Prowise Touchscreen Ten is vooral gekeken naar hoe een leerkracht het product zou kunnen gebruiken om op de beste, leukste, veiligste en makkelijkste manier digitaal les te geven. Feedback uit de markt was daarbij van grote waarde. De belangrijkste wensen zijn verwerkt in deze educatieve game changer. Om de harten van de leraren en leerlingen te veroveren, is het nieuwe scherm voorzien van een Prowise MOVE-camera, 6 microfoons, een soundbar voor optimaal geluid dat overal in de klas duidelijk te horen is, én heeft het rechtstreeks toegang tot Teams, Meet, Skype en Zoom. Het is een alles-in-1 product voor interactief (thuis)onderwijs, waar geen andere apparaten voor nodig zijn. 

Bewegend leren

Sommige kinderen leren veel beter door actieve deelname met het hele lichaam. Bewegend leren sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, is gezond en verbetert het leerresultaat. Met eerdere touchscreen-modellen bood Prowise al als enige ter wereld een volledig geïntegreerde oplossing voor bewegend leren en videobellen (leren op afstand). Het Touchscreen Ten heeft nóg meer mogelijkheden en geoptimaliseerde functies. De Prowise MOVE-camera zorgt ervoor dat je educatieve games op het scherm kunt bedienen, zonder het fysiek aan te raken. De camera met Intel® RealSense™ registreert, in combinatie met techniek in het scherm, de bewegingen die worden gemaakt en koppelt deze aan bewegingen op het scherm. Prowise heeft voor MOVE educatieve games ontwikkeld. Deze games triggeren leerlingen om veel te bewegen terwijl ze bezig zijn met cognitieve leeractiviteiten. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kinderen verdienen, naast goed onderwijs, een zorgeloze toekomst in een klimaatneutrale wereld. Om hieraan bij te dragen probeert Prowise zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te minimaliseren. Bij de productie wordt van begin tot eind gekeken naar duurzame oplossingen. Zo maakt het bedrijf krachtige producten die weinig stroom verbruiken, creëert het goede werkomstandigheden in de fabriek, en denkt het op voorhand na over de toekomstige afvoer van de producten. Om hun co2-uitstoot te compenseren, planten zij voor elk verkocht product één boom. 1 boom neemt per jaar 20 kg CO2 op, wat gelijk staat aan de voetafdruk van een half jaar actief gebruik van een Prowise Touchscreen. 

Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een demo op www.prowise.com/touchscreen

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: