Kennisplatform voor noord holland

Riwal wint Digital Development Award tijdens Iapa summit 2021

Geplaatst op 30 maart 2021
Riwal wint de Digital Development Award tijdens de Iapa summit 2021

Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, is uitgeroepen tot winnaar van de Digital Development Award tijdens de International awards for Powered Acces summit.

Door het winnen van deze prijs erkennen de juryleden de meerwaarde die de digitale oplossingen van Riwal te bieden hebben. Tijdens het online evenement waren ruim 1100 professionals uit maar liefst 76 landen aanwezig, waardoor deze editie van de IAPA awards het best bezochte evenement ooit was. De prijs is het bewijs dat Riwal een koploper is op digitaal gebied. De klanten waarderen de praktische bruikbaarheid van de tools, waardoor ze efficiënter dan ooit kunnen werken.

Trots

Pedro Torres, CEO van Riwal vertelt: “We zijn enorm trots dat we de Digital Development Award hebben ontvangen. Het is een belangrijke erkenning voor al het harde werk van iedereen binnen Riwal in het realiseren van deze digitale oplossingen voor onze klanten wereldwijd. Gezien het feit dat de International Awards for Powered Access wereldwijd worden gezien als een showcase voor de meest dynamische bedrijven, zijn we vereerd om op dit niveau te worden erkend.”

Ontwikkeling

De afgelopen jaren heeft Riwal zich gefocust op de ontwikkeling van een breed scala aan digitale tools die het verhuurproces transparanter en vooral eenvoudiger maken:

Het klantportaal en de app van My Riwal geven klanten realtime inzicht in data zoals:

● Machineverhuur

● Machinegebruik

● CO2-uitstoot

● Track & Trace

● Gemakkelijke huur en afhuur

● Machinespecifieke documenten

Toepassing

De manier waarop Riwal BIM toepast in de hoogwerker markt, maakt het een van de meest disruptieve technologieën die momenteel beschikbaar zijn. Alle andere trends (3D-printen, robotica, modulair & prefabbouw, VR, AR, big data, digital twins, sensor) hebben een sterke connectie met Building Information Modelling (BIM). Door gebruik te maken van BIM-technologie maakt Riwal een op maat gemaakt digitaal werken op hoogte plan om ervoor te zorgen dat u altijd de juiste machine kiest. Ze helpen u om zo efficiënt mogelijk te werken en de ecologische voetafdruk van uw project tot een minimum te beperken. AR (Augmented Reality) is een functie die beschikbaar is in de verhuurapp van My Riwal. Hier kunt u virtueel een hoogwerker op uw projectweergeven en bekijken hoe groot de machine is tot hoe hoog u kunt bereiken.

VR-trainingssimulator

En tot slot de VR-trainingssimulator voor het verhogen van veiligheid. Met de VR-veiligheidstrainingssimulator kunt u op een project zeer efficiënt tientallen operators trainen en ter plaatse een veiligheidscontrole op maat uitvoeren. De VR-veiligheidstrainingssimulator is ook verkrijgbaar in een volledig uitgeruste bus die op de bouwplaats kan worden ingezet. Hierdoor is het uitermate geschikt voor allerlei projecten binnen Europa. Het opfrissen van de vaardigheden van de operators op een project verlaagt de faalkosten en zorgt ervoor dat het werk de eerste keer goed gaat.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: