Kennisplatform voor noord holland

Start werkzaamheden winkeluitbreiding Stadsplein

Geplaatst op 10 mei 2023
Start werkzaamheden winkeluitbreiding Stadsplein

Sinds maandag 8 mei starten de werkzaamheden voor winkeluitbreiding aan Stadsplein 90-95, ook wel bekend als “Townhouse”. Dit is het gebied tussen de ING en de ingang van het winkelcentrum. Er wordt begonnen met het verleggen van kabels en leidingen. Begin 2024 starten de werkzaamheden voor de daadwerkelijke uitbreiding.

“De wens van de eigenaar is om het winkelpand een lichtere uitstraling te geven met hogere puien” aldus wethouder Floor Gordon. “Met de verbouwing wordt de aantrekkelijkheid van het pand vergroot en verbetert ook het aanzicht vanaf het Stadsplein. Daarom hebben wij als gemeente uitbreiding mogelijk gemaakt door het verkopen van een stuk grond en het afgeven van een omgevingsvergunning. Zo werken we samen met eigenaren aan een aantrekkelijk winkelgebied.”

Doorgang blijft open tijdens werkzaamheden

Het verleggen van kabels en leidingen duurt naar verwachting tot eind juli. Er wordt gewerkt tussen 09.00 en 16.00 uur. Voor voetgangers en leveranciers is er tijdelijk minder ruimte, maar de doorgang blijft toegankelijk. Het smalle steegje tussen de Meander en het Stadsplein is wel tijdelijk afgesloten.

Meer ruimte voor winkels

De gevel krijgt een volledig nieuw uiterlijk met hogere puien en een open karakter. De gevel komt straks maximaal 6 meter naar voren, waarmee 300 m2 extra ruimte vrijkomt voor detailhandel en kantoren. Welke winkels de nieuwe panden gaan huren, is nog niet bekend.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: