Kennisplatform voor noord holland

Stedelijk Museum Alkmaar geeft met AlkmaarPas gratis toegang

Geplaatst op 1 augustus 2023
Stedelijk Museum Alkmaar geeft met AlkmaarPas gratis toegang

Aan de start van de zomervakantie lanceert Stedelijk Museum Alkmaar een speciale actie voor alle AlkmaarPashouders. Sinds vrijdag 21 juli kan iedereen met een AlkmaarPas gratis naar het museum.  

De insteek van deze actie van het museum in Alkmaar is om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot kunst en cultuur. Naar goed voorbeeld van grote musea in Parijs, New York en Londen die gratis toegankelijk zijn, is Stedelijk Museum Alkmaar zo de plek voor nog meer mensen om inspiratie en kennis op te doen. ”Stedelijk Museum Alkmaar heeft als missie om een breed en divers publiek kennis te laten maken, te inspireren en te verbinden met kunst, cultuur en geschiedenis van Alkmaar,” zegt Patrick van Mil, directeur Stedelijk Museum Alkmaar. “Vorige zomer, met de komst van de Vaandeldrager naar Alkmaar, waren we vier maandagen gratis toegankelijk. Deze gratis dagen werden goed bezocht. Naar aanleiding van dit succes hopen we met de aanpassing in ons ticketbeleid de drempel te verlagen en voor nog meer mensen een plek te kunnen zijn om elkaar te ontmoeten.”

Robert te Beest, wethouder citymarketing, zegt over de nieuwe actie met de AlkmaarPas: “De toegang tot kunst en cultuur is van belang voor het gevoel van verbondenheid in een samenleving. Dankzij een aanbod zoals dat van Stedelijk Museum Alkmaar kunnen nog meer inwoners genieten van de rijke geschiedenis en kunsthistorie van onze gemeente. Ik nodig iedereen uit om gebruik te maken van dit aanbod en zelf te ontdekken wat voor moois er te zien is in het museum van Alkmaar.”  

Anders kijken voor kinderen  
Voor kinderen zijn er in de zomervakantie leuke knutselactiviteiten bij de tentoonstelling rondom Van Gogh en zijn tijdgenoten te doen. Ook vind je bij de entree Anders Kijken-kaarten, ontwikkeld door de educatieafdeling. De gratis kaarten met teken-, doe- en doordenkopdrachten prikkelen kinderen van alle leeftijden om op een andere manier naar schilderijen en kunst te kijken. 

AlkmaarPas 
Hoe werkt de actie? De entreekosten worden niet afgeschreven als er saldo op een pas staat. Gemeente Alkmaar geeft de passen cadeau aan kinderen die nieuw komen wonen in de stad en verstrekt ze aan inwoners van de gemeente met een lager besteedbaar inkomen. De AlkmaarPas is ook te koop bij de Alkmaar Store. Deze proef met gratis toegang tot het museum wordt gehouden tot 31 december 2023. Kinderen en jongeren onder 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum. Kijk voor meer informatie op alkmaarpas.nl.

Foto: Roel Backaert

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: