Kennisplatform voor noord holland

Sterke groei voor Businessclub De Hoge Dijk

Geplaatst op 6 augustus 2020

Golf is veel meer dan een hobby en De Hoge Dijk is veel meer dan een golfcentrum. Zou de passie die bijna letterlijk van de baan spat, het geheim zijn voor de sterke groei van de Businessclub? Manager Joop Kluin durft het niet met zekerheid te zeggen, maar weet dat de leden en (zakelijke) gasten de gedrevenheid van zijn team erg waarderen. “Wij hebben visie, bieden toegevoegde waarde en investeren enorm in deze prachtige groene locatie en onze gasten.”

Eerst even de feiten: Golfcentrum De Hoge Dijk heeft een 27 holes golfbaan met uitstekende (oefen)faciliteiten en is gelegen nabij Amsterdam Zuidoost en tegenover het AMC. Er is een grote parkeergelegenheid, een brasserie met zonneterras en een vergaderlocatie met twee ruime vergaderzalen waarvoor diverse arrangementen geboekt kunnen worden. Het is de thuishaven van Golfclub Olympus én van Businessclub Golfcentrum De Hoge Dijk.

Businessclub

“De Businessclub heeft inmiddels 40 leden”, vertelt Kluin trots. “We hebben het afgelopen jaar 14 nieuwe leden mogen verwelkomen.” Bedrijven waarderen de combinatie van golf, vergaderen, zakelijk netwerken en een heerlijk hapje en drankje of diner, weet Kluin. “We organiseren ook speciale golfdagen en golfclinics voor bedrijven en organisaties.”

Wie lid wil worden is welkom voor een kop koffie en intakegesprek. “Dan kunnen we naar aanleiding van de wensen een mooi voorstel maken”, legt Kluin uit. “Veel bedrijfsleden willen ook graag gebruikmaken van mogelijkheden zoals hole-sponsoring, reclame op de driving range of vlaggen. We hebben elk jaar meer dan 100.00 bezoekers, dus een sponsoruiting wordt goed gezien!”

De Brasserie

Golfen, vergaderen, netwerken: klinkt goed. Maar De Brasserie van het Golfcentrum, die voegt nog nét even wat extra’s toe. “We hebben vorig jaar een nieuwe chef-kok aangenomen en een horecamanager met een Hilton-achtergrond. We hebben een prachtig team klaarstaan in een volledig nieuwe keuken. Steeds meer zakelijke relaties weten ons te vinden voor een lekkere lunch, diner of borrel. Ze vinden het heerlijk: zo’n meeting in een groene omgeving!”

Wie wil vergaderen kan één van de ruime vergaderzalen met moderne apparatuur boeken. “We hebben interessante vergaderarrangementen en je kunt je meeting afsluiten met een aangeklede borrel. Steeds meer bedrijven boeken ons overigens ook als locatie voor een receptie of andere bijeenkomst.” Een heel vroege bijeenkomst is het Business-Open ontbijt, tweemaal in de maand op vrijdagochtend om 8.00 uur. “Er is nog ruimte voor nieuwe ondernemers!”, meldt Kluin enthousiast.

Mensen maken het onderscheid

De uitstekende faciliteiten van het Golfcentrum, gecombineerd met de liefde voor de golfsport en een passie voor gastvrijheid, daar komen golfers en gasten voor terug. “Mensen maken het onderscheid”, is het eenvoudige antwoord van Kluin. “Wij zijn oprecht geïnteresseerd in mensen. Over gastvrijheid kunnen we lang praten, maar dat moet je gewoon dóen!”

ANWB Golf

De aantrekkingskracht van het Golfcentrum is ook bij de ANWB niet onopgemerkt gebleven. ANWB Golf, een virtuele golfclub met zo’n 50.000 leden, heeft haar kantoor verplaatst naar De Hoge Dijk. “Daar zijn we heel blij mee, ook voor onze uitstraling en zichtbaarheid”, aldus Kluin.

Golfweek voor Emma Kinderziekenhuis

Golfcentrum De Hoge Dijk is maatschappelijk partner van Stichting Emma Kinderziekenhuis. Kluin: “Dit jaar organiseren we een Golfweek waarvan de opbrengst naar het Emma Kinderziekenhuis gaat. We willen graag maatschappelijk betrokken zijn en wat is nou mooier dan iets te kunnen betekenen voor je buren?”

Golfinnovatie

Kluin: “We blijven investeren en innoveren. We hebben dit seizoen 9 tee-boxen gerenoveerd en de driving range bevat – naast nieuwe LED-verlichting – nu het unieke Trackman-systeem. Interesse? Neem contact op met: Joop Kluin, management@dehogedijk.nl, tel. 06-51171608.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: