Kennisplatform voor noord holland

Sterreneten steeds toegankelijker

Geplaatst op 2 mei 2023
Sterreneten steeds toegankelijker

The Cool Market viert feest. De Michelin sterrenregen is ook op het thuisbezorg platform neergedaald. Chef Jan Smink uit Wolvega ontving zijn eerste Michelinster. En de gebonden aspergesoep van chef Dick Middelweerd, van De Treeswijkhoeve uit Waalre, is voor het tiende jaar twee sterren waardig. De best lopende gerechten van deze restaurants uit Friesland en Brabant worden dagelijks overal in het land op droogijs door The Cool Market thuisbezorgd. Zeg maar dag tegen lange wachtlijsten of hoge rekeningen: Sterreneten is voor iedereen  toegankelijk geworden. 

Van Smink en Middelweerd staan zo’n tien populaire gerechtjes per seizoen op thuisberzorg platform The Cool Market. Daarnaast is er ook eten uit andere keukens, waaronder Italiaans, Thais en Indonesisch. Er kan er makkelijk worden gezocht op ‘glutenvrij’, ‘koolhydraatarm’ en ‘vegetarisch’. Met prijzen vanaf 10 euro per stuk en portiegroottes geschikt voor 1-10 personen, hebben de chefs online een heel nieuwe klantenkring aangeboord. 

De Treeswijkhoeve heeft nieuwe klantenkring erbij dankzij thuisbezorging

Middelweerd: “We waren op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden in de coronatijd, omdat we dicht moesten. Tom van der Wagen had net zijn nieuwe platform The Cool Market opgericht, waar je producten en gerechten van de allerbeste Nederlandse restaurants ingevroren bestelt voor thuis. De samenwerking loopt boven verwachting, want als werkende ouders, heb je altijd wat lekkers en gezonds in de vriezer liggen. Wij hebben echt een heel nieuw, jong publiek aangeboord dankzij The Cool Market. Bestellen gaat heel makkelijk online.”

Door vers in te vriezen blijven smaken en voedingsstoffen perfect bewaard

Middelweerd: “Ik ben altijd bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken. Door direct vers in te vriezen blijven de smaken en voedingsstoffen perfect bewaard.” De ondernemer ontwikkelde de Trees voor Thuis-lijn die door heel Nederland wordt verkocht en thuisbezorgd via thecoolmarket.nl. Naast gebonden aspergesoep op basis van kippenbouillon, volgens een recept van Dick’s moeder, is er o.a. kokos limoensoep met paksoi en bosui, tomatensoep met oversized gehaktballen en runderrendang van gekruid stoofvlees. De kartonnen verpakking oogt aantrekkelijk en is milieuvriendelijk.

Smink gebruikt verse streekproducten die in de vriezer heel lang goed blijven

Smink, nog aan het bijkomen van alle felicitaties, vanwege zijn eerste Michelinster: “We koken met lokale streekproducten en gooien zo min mogelijk eten weg. Aardappels komen uit ons eigen voedselbos en onze met veel liefde aangelegde pluktuin bevat fruit, kruiden en eetbare bloemen. Veel componenten uit onze keuken kan je in de vriezer heel lang goed houden. De verse beurre noisette, oftewel pure boeren bruine boter die je op The Cool Market kunt kopen, serveren we in het restaurant bij de broodjes. De lavataartjes van drie kleuren chocola, aan de buitenkant gestold en van binnen zacht en lopend, zijn een van de desserts op onze menukaart. Ze zijn perfect voor thuis: prima houdbaar in de vriezer en goed op te warmen in de over.” 

Duurzame gerechten bereiken online een groter publiek

Smink: “Ik ben van begin af aan betrokken bij The Cool Market en heb het zien evolueren van try-out naar een eerlijk bedrijf, waar duurzame ondernemers in food een kans krijgen om hun huisgemaakte producten te verkopen aan een groot publiek.”

Tom van der Wagen is tegen voedselverspilling

Oprichter van The Cool Market, Tom van der Wagen, die nauw samenwerkt met zijn chefs: “We kijken welke receptuur geschikt is om in te vriezen en testen dat ook eerst. Er wordt zo min mogelijk verspild, dat voelt heel goed. Dat je het lang kunt bewaren maakt het duurzaam. We maken goed eten toegankelijk voor iedereen, dat moét,” vind ik. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: