Kennisplatform voor noord holland

Suitable gaat samenwerken met Drop & Loop

Geplaatst op 11 oktober 2022
Suitable gaat samenwerken met Drop & Loop

Herenmodeketen Suitable werkt vanaf 19 september 2022 samen met Drop & Loop. In alle zeventien winkels kunnen klanten hun oude kledingstukken inleveren waarna deze gerecycled worden om er nieuwe kleding van te maken. Hiermee zetten beide organisaties een belangrijke stap om circulariteit binnen de modebranche te bevorderen.

“Meer dan de helft van kleding en textiel belandt nog steeds bij het afval. En een deel van de kleding in de textielcontainers op straat is vaak te vervuild om te recyclen. Op die manier wordt er in Nederland per jaar 150 miljoen kilo kleding verbrand. Dat moet anders”, vinden oprichters Susan en Carlijn van Drop & Loop. Ook Suitable oprichter Raoul van Dun maakt zich hard voor het milieu: “Om echt aan de top te staan moet je teruggeven aan de aarde. Dat vraagt om verdere verduurzaming.” Voor de klant is het echter zo eenvoudig mogelijk gehouden. In twaalf Suitable winkels komen speciale inzamelbakken te staan. Bij de overige winkels kunnen klanten hun oude kleding bij de kassa inleveren. “Van de ingezamelde kleding worden vervolgens weer nieuwe artikelen gemaakt. Zo kunnen we echt circulair ondernemen”, aldus Van Dun.

Kwaliteit begint bij duurzaamheid
Suitable investeert actief in een duurzaam en eerlijk productieketen. Dit houdt in dat kwaliteit nooit ten koste moet gaan van mens en milieu. Om dit te waarborgen bezoekt Raoul van Dun veel ateliers om het vakmanschap en werkomstandigheden persoonlijk te controleren. Elk kledingstuk van het Suitable huislabel gaat dan ook jarenlang mee. Daarnaast zijn de collecties zo ontworpen dat deze gerust meerdere seizoenen gedragen kunnen worden zonder uit de toon te vallen. Toch voorkomen deze maatregelen niet dat mensen kleding ontgroeien of dat ze beschadigt raken. Dan zijn initiatieven als Drop & Loop een uitkomst volgens Carlijn Oosthoek: “Gooi dus nooit zomaar kleding weg, maar lever het in bij Drop & Loop en geef het een tweede leven. Zo dragen we met elkaar bij aan het circulair maken van gedragen kleding. En dat is een fijn idee.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: