Kennisplatform voor noord holland

Tanger Boddaert: Juridische krachtenbundeling

Geplaatst op 15 april 2022
Tanger Boddaert: Juridische krachtenbundeling

De Alkmaarse advocatenkantoren Tanger en Boddaert zijn gefuseerd. Sinds begin dit jaar werken zij samen vanuit één kantoor en onder één naam: Tanger Boddaert. De fusie heeft voor de cliënten alleen maar voordelen: ze houden hun eigen vertrouwde advocaat en profiteren mee van de brede expertise en de vakkennis van het grote full-servicekantoor.

Kleinere en grotere bedrijven, overheden en particulieren kunnen met elke denkbare juridische kwestie terecht bij een van de 24 advocaten van Tanger Boddaert Advocaten. “We beschikken over expertise op alle mogelijke rechtsgebieden, zijn meer dan ooit echt een full-service kantoor”, zegt Axel de Groot, die samen met Michel Moeijes van Tanger in oktober vorig jaar de eerste stappen zette naar de fusie van de Alkmaarse vestiging van Tanger Advocaten en het kantoor van Boddaert. “We werkten beiden als curator bij de afwikkeling van een faillissement van een bedrijf in Enkhuizen en leerden elkaar daar goed kennen: er was een mooie klik. Bij Boddaert waren we op dat moment al op zoek naar een partner en Tanger wilde juist zijn positie in Alkmaar verstevigen. Met deze fusie wordt dat perfect gecombineerd.”

Pluspunt

De advocaten van Boddaert zijn in december verhuisd naar het kantoor van Tanger Advocaten aan de Wilhelminalaan in Alkmaar. Sinds 1 januari werken ze daar onder de naam Tanger Boddaert Advocaten. “De twee andere vestigingen van Tanger, in Velsen en Haarlem, blijven hun bestaande naam hanteren, maar maken wel deel uit van de fusie. Zo kunnen alle cliënten optimaal meeprofiteren”, vertelt De Groot. Uit een rondvraag onder de huidige cliënten blijkt dat die dat inderdaad zo zien. “Ze geven aan het heel prettig te vinden dat ze hun eigen advocaat houden, met wie ze vaak een persoonlijke vertrouwensband hebben opgebouwd, en dat er in dat opzicht dus niets verandert. Dat ze tegelijkertijd wel kunnen putten uit een nieuw reservoir van juridische kennis en ervaring is een mooi pluspunt.”

Synergie

Tussen Boddaert en Tanger bestond sowieso al een sterke synergie. “Op het gebied van arbeidsrecht en omgevingsrecht vullen we elkaar goed aan. Op het gebied van faillissementsrecht, letselschade, vastgoedrecht en mkb-ondernemingsrecht waren we allebei sterk en dat temeer na de fusie. We beschikken over een paar zeer sterke curatoren en zijn, begrijp ik, het grootste letselschadekantoor boven het Noordzeekanaal. Samen geven we die kwaliteiten een enorme impuls”, licht De Groot toe. Met de fusie is die positie alleen maar versterkt en daar winnen de cliënten bij. “We zijn niet alleen slagvaardiger, maar ook veel toekomstbestendiger. Tanger Boddaert Advocaten is nog beter in staat om daadkrachtig te opereren in complexere juridische zaken. Tegelijkertijd blijven we ‘gewoon’ actief bij kleinere kwesties. Juist de afwisseling houdt ons scherp.”

Meer dan vijftig jaar

De naam Tanger Boddaert is terug te voeren op de inmiddels niet meer aan het kantoor verbonden oprichters Jaap Tanger en Dolph Boddaert. Zij zijn afzonderlijk van elkaar zo’n vijftig jaar geleden gestart als advocaat, respectievelijk in Haarlem en Alkmaar. “Beiden waren vooraanstaande advocaten van naam in de regio. De fusie is in dat opzicht een onmiskenbare versterking daarvan. We vullen elkaar ook in geografisch opzicht mooi aan, met onze 24 advocaten in Alkmaar, Velsen en Haarlem.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: