Kennisplatform voor noord holland

Thijs Pennink (Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) ontvangt koninklijke onderscheiding bij afscheid

Geplaatst op 22 december 2021

Thijs Pennink heeft in zijn lange carrière, waarin hij de laatste 10 jaar directeur was van het Ontwikkelingsbedrijf NHN, maar waarin hij ook 16 jaar directeur van de KvK is geweest, zich altijd volop ingezet voor versterking van de economische en maatschappelijke positie van de regio. Zo is hij onder meer betrokken geweest de ontwikkeling van Greenport Noord-Holland en destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam en is onder zijn leiding het ontwikkelingsbedrijf uitgegroeid tot een organisatie met grote betekening voor de regio Noord-Holland Noord. Burgemeester Mans noemde Pennink “een actieve duizendpoot die van veel markten thuis is”. Ook gaf de burgermeest van Castricum aan dat de directeur van het ontwikkelingbedrijf “van onschatbare waarde is geweest voor het bedrijfsleven en ervoor gezorgd heeft dat Noord-Holland Noord naar een hoger niveau gebracht is”. Vanwege deze en vele andere diensten kan Pennink zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Naast een koninklijke onderscheiding werd Thijs Pennink ook verrast door de provinciale zilveren penning uit handen van gedeputeerde Ilse Zaal. Zijn verdiensten voor de provincie Noord-Holland zijn niet onopgemerkt gebleven en maakte dat de Provincie over ging tot het overhandigen van deze unieke onderscheiding voor zijn uitzonderlijk inzet in de provincie Noord-Holland.

Vanwege de coronamaatregelen kon het geplande grootschalige afscheid niet doorgaan. Gelukkig kon het op een kleinschalige manier plaatsvinden en kreeg het afscheid extra glans door de twee onderscheidingen. Al met al was het een waardig en geslaagd afscheid. Vanaf 1 januari gaat Thijs Pennink genieten van zijn pensioen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: