Kennisplatform voor noord holland

Thuiswerken zonder rugpijn met BackJoy

Geplaatst op 1 december 2020
Thuiswerken zonder rugpijn met BackJoy

Iedereen herkent het, zeker sinds de uitbraak van Covid-19. Langdurig zitten in een verkeerde houding kan lichamelijk ongemak veroorzaken. Sinds de eerste lockdown werken we met z’n allen veel vaker thuis. Ergonomisch is dat een flinke uitdaging. BackJoy ontwerpt  en ontwikkelt innovatieve producten die de zithouding verbeteren en daarmee het persoonlijk welzijn vergroten zonder dat daar grote investeringen voor nodig zijn.

We werken massaal thuis, maar niet iedereen zit daarbij ook op de juiste manier. Het aantal werknemers met rug- en of nekpijn is door de coronacrisis fors toegenomen. Meer dan de helft van de thuiswerkers heeft geen goede verstelbare stoel. Uit recent onderzoek onder de 2500 leden van CNV blijkt dat ruim 40 procent van hen meer last heeft van schouder, nek of arm. Chiropractoren en fysiotherapeuten luiden daarom de noodklok. Vanuit hui werken met een verkeerde houding zorgt voor ongemak en lichamelijke klachten.

Voldoende bewegen en goede houding

Het is belangrijk om regelmatig op te staan uit de stoel en te bewegen. Toch kan ook voldoende bewegen niet altijd voorkomen dat een verkeerde zithouding voor ongemakken zorgt. Een juiste zithouding zorgt niet alleen voor minder klachten, het zorgt ook voor minder vermoeidheid en betere werkprestaties. Het is daarom van het grootste belang dat we ook als we thuis werken goed zitten. 

Natuurlijk corrigeren

Een goede ergonomische en verstelbare stoel kan helpen om klachten te voorkomen. Niet iedereen kan zich echter zo’n stoel veroorloven of wil een lelijke bureaustoel bij de keukentafel hebben staan. Als oplossing voor de lichamelijke ongemakken die het zitten veroorzaakt, heeft BackJoy producten ontwikkeld die de zithouding op een natuurlijke manier corrigeren. Ze passen op elke stoel, bank of kruk, waardoor de gebruiker altijd een gezonde zithouding aanneemt.

Minder druk op de wervelkolom

BackJoy ontwikkelt en distribueert innovatieve en betaalbare producten die de houding verbeteren. Door op een Backjoy te zitten neemt de wervelkolom een natuurlijke S-curve aan en vermindert daardoor de druk op de wervelkolom. Hierdoor kan rugpijn worden verminderd of zelfs helemaal verdwijnen. Daarnaast zorgt de Backjoy voor een actieve zit door het kantelende effect, waardoor je Core spieren blijven bewegen. Backjoy is licht, makkelijk schoon te maken en neem je gemakkelijk mee. Backjoy past op elke stoel. Backjoy was nog nooit zo actueel!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: