Kennisplatform voor noord holland

Wifi van jezelf en Wakuli van de werkgever

Geplaatst op 15 januari 2021
Wifi van jezelf en Wakuli van de werkgever

Koffierevolutie door de brievenbus

Corona vraagt veel van werknemers. Wakuli brengt daarom pakketten met eerlijke en vers gebrande kwaliteitskoffie naar de thuiswerk-brievenbus. Zo houden werkgevers niet alleen hun mensen scherp, het is ook de ultieme blijk van waardering voor loyale medewerkers in crisistijd. Bovendien levert iedere boon de koffieboeren zo’n twee tot drie keer meer op dan bij supermarktkoffie.

“Met direct trade haalt Wakuli alle overbodige schakels uit de lange koffieketen en worden consumenten aan producenten gekoppeld”, aldus medeoprichter Yorick Bruins.

Wakuli oprichters Yorick en Lukas

Eerlijkheid smaakt het best

Bruins was jarenlang adviseur van boerencoöperaties in Tanzania. Hij zag bevriende Afrikaanse boeren de koffieplanten uit de grond trekken en vervangen door andere gewassen, simpelweg omdat er te weinig werd verdiend. Voordat koffie bij de consument in huis lag, ging deze langs een lokale opkoper, tussenhandelaren, wereldbeurzen, importeurs en supermarkten. Door die inefficiënte keten en machtige tussenschakels worden kleinschalige koffieboeren alleen maar armer, terwijl de consument oude on-traceerbare koffie drinkt.

“De koffiemarkt kan een stuk eerlijker”, vertelt Bruins. “Veel boeren ontvangen een niet-leefbaar inkomen, omdat te veel partijen willen meeprofiteren van de noeste arbeid op de plantages. Waar boeren doorgaans zo’n zeven procent van de opbrengst krijgen, ontvangen ze voor de direct trade Wakuli-bonen zo’n 22 procent. Bovendien is de koffie vers gebrand en ligt hij vlak daarna op de deurmat. Dat is een groot verschil met de supermarktkoffie; die is niet alleen minder vers maar ook op hoge temperatuur gebrand en dus van lagere kwaliteit. Met Wakuli krijgen boeren beter betaald én maak je thuiswerkers blij met vers gebrande kwaliteitskoffie door de brievenbus.”

Thuiswerkpakketten

Wakuli en wifi; hét recept voor werknemers die vanwege de crisis vanuit huis werken. Werkgevers laten hun waardering blijken door de vrolijk ingepakte Wakuli-thuiswerkpakketten met een persoonlijk bedankkaartje op het huisadres van de collega te laten bezorgen.
“Ons team reageerde ontzettend enthousiast. Niet alleen vanwege het gebaar, maar ook het verhaal van Wakuli en de kleurrijke uitleg over de koffie werden gewaardeerd”, zegt Wiebe Vree van kledingmerk Mr Marvis.

Er is keuze uit koffie afkomstig uit Peru, Nicaragua of Indonesië, een koffieblend (100% Arabica uit Brazilië en Mexico) of een maandelijks variërende New Origin koffie uit wisselende koffielanden. Werknemers kunnen individueel kiezen uit bonen, filtermaling, espressomaling of een pakket met biologisch afbreekbare en composteerbare cups. Ook voor fanatieke theedrinkers zijn er opties.

Meer informatie: www.wakuli.com/forbusiness

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: