Kennisplatform voor noord holland

Rijles mag weer: nieuwe Clickdrive-app maakt elke rijles corona-proof

Geplaatst op 8 maart 2021
Rijles mag weer: Nieuwe Clickdrive app maakt elke rijles corona-proof

Rijlessen zijn weer toegestaan na maandenlang te hebben stilgelegen. De nieuwe app Clickdrive zorgt er door middel van technologie voor dat dit ook echt veilig kan. De leerling en de instructeur lopen tijdens een rijles geen onnodig risico om besmet te raken met corona. Door met de Clickdrive-app te werken wordt het bijvoorbeeld verplicht om vóór de les de digitale corona-vragenlijst in te vullen.

En dat is niet de enige manier waarmee de app voor een corona-veilige situatie zorgt. Ook kan de instructeur kiezen voor een vaste startlocatie. Hierdoor zitten nooit twee leerlingen tegelijkertijd in één lesauto en worden extra contactmomenten voorkomen. Op die manier helpt Clickdrive aan een zo veilig mogelijke rijles.

Hoger slagingspercentages 

Clickdrive biedt jongeren (én hun ouders) bovendien een objectief platform om de juiste rij-instructeur te vinden. De app is de Independer van de rijlesmarkt. Geen ronkende reclameteksten of stuntprijzen, maar ratings en reviews van (oud)leerlingen en je persoonlijke voorkeuren die je helpen te navigeren in het ruime aanbod. Zo creëert het Clickdrive-platform een schifting in het aanbod door ratings en reviews van leerlingen. Hierdoor krijgen alleen de beste rijinstructeurs een plekje. De rijlesmarkt wordt hierdoor transparanter. Elke leerling krijgt hierdoor de mogelijkheid om die instructeur te vinden die hoge kwaliteit levert en bij hem of haar past. Dit draagt bij aan het sneller halen van het felbegeerde rijbewijs en hogere slagingspercentages. Daarbij levert dit een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid op lange termijn.

Markt wordt transparanter

“Clickdrive is hét platform dat Corona proof rijlessen faciliteert”, zegt Bart Buurma. “Bovendien maken we de ondoorzichtige rijschool markt transparanter. Op die manier werken we aan onze missie: van jonge automobilisten betere verkeersdeelnemers maken.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: