Kennisplatform voor noord holland

Coronaproof evenementen organiseren; is dat wel mogelijk?

Geplaatst op 2 maart 2021
Coronaproof evenementen organiseren

De eerste proef evenementen met de maatregelen rondom events en corona zijn in volle gang. Tijdens deze proef wordt in kaart gebracht onder welke voorwaarden er straks veilig evenementen georganiseerd kunnen worden. Voor de eerste proef kwamen 500 bezoekers bijeen voor een zakelijk congres. Daarna volgden er al een voetbalwedstrijd en dance event. Bezoekers van de proef evenementen moeten bij binnenkomst een negatieve PCR-test laten zien, ondergaan een temperatuurmeting en moeten zich na vijf dagen opnieuw laten testen. Maar wat betekenen deze proeven voor ons en de toekomst van de events? Je leest het hier! 

Kan een event coronaproof georganiseerd worden? 

Sponsoren regelen, vrijwilligers werven en een pc huren bij Flexitrent.com voor de inschrijvingen en ticketing van een event; drie van de vele handelingen die bij het organiseren van een event horen. Wanneer een event coronaproof georganiseerd dient te worden, zullen hier nog heel veel handelingen bij komen. Het organiseren van een event met de huidige maatregelingen is namelijk bijna niet te doen. De testen die zijn gestart, moeten laten zien hoe de zware beperkingen als de 1,5 meter en maximale groepsgrootte kunnen worden vervangen door slimme, gerichte maatregelen die het besmettingsrisico ook laag houden.

Ook focust het onderzoek zich op de diversiteit aan events. De proef brengt in kaart hoe mensen zich op verschillende evenementen gedragen en wat de besmettingsrisico’s per event zijn. Denk hierbij aan de toeschouwers van een sportevenement of de bezoekers van een dance event. In de huidige routekaart met maatregelen worden alle evenementen hetzelfde behandeld, maar er zijn waarschijnlijk grote verschillen. 

Wat betekenen deze proef evenementen?

Tijdens de proef evenementen wordt er dus gekeken naar welke maatregelen een evenementenorganisatie het beste kan inzetten om in de toekomst weer evenementen te organiseren. Of het dragen van mondkapjes, houden van afstand, plaatsen van schermen of één van de andere geteste maatregelen het wordt, zal blijken uit de test. Voor de evenementenorganisatie komt er dus een hoop kijken bij het organiseren van een event in de toekomst, maar het vooruitzicht naar evenementen is terug.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: